Serena Williamsová už zapomněla, jaký je to pocit

Po roce a dvou měsících si bývalá tenisová královna Serena Williamsová vychutnala pocit vítězství. Při návratu do Wimbledonu se jí to v červenci nepodařilo, až na prestižním turnaji v Torontu prošla přes první kolo. Naopak vypadla Petra Kvitová, stejně jako Barbora Krejčíková, jež nestačila na Karolínu Plíškovou, a Marie Bouzková.

Američanka, jež má na kontě jen ve dvouhře 73 titulů, z toho 23 grandslamových, byla ráda, že vidí světlo na konci tunelu. »Jsem ráda, že jsem vyhrála. Už je to hodně dlouho, zapomněla jsem, jaké to je,« řekla Williamsová poté, co zdolala 6:3, 6:4 Španělku Nurii Párrizasovou. Jako vítězka odcházela z kurtu poprvé od loňského Roland Garros. Pak se ve Wimbledonu zranila a od té doby odehrála teprve dvě dvouhry a jeden debl.

Kolik zápasů ještě přidá, netuší. »Proto se snažím užít si tyhle okamžiky. Je to jako světlo na konci tunelu. Přibližuju se mu a nemůžu se dočkat, až jím projdu,« řekla tenistka, která na konci září oslaví 41. narozeniny.

V Torontu získala titul třikrát a před třemi lety hrála finále. Nyní ve druhém kole přípravy na US Open může narazit na Terezu Martincovou, pokud Češka zdolá švýcarskou favoritku a olympijskou vítězku Belindu Bencicovou.

Češka postoupila jen, když to nešlo jinak…

Kvitová skončila na prestižním tenisovém turnaji v Torontu v prvním kole po prohře 2:6, 6:4 a 3:6 s Alison Riskeovou. Vítězka kanadského podniku z roku 2012 a dvojnásobná wimbledonská šampionka bojovala o postup s Američankou dvě hodiny.

Dvaatřicetiletá Kvitová v Kanadě zahájila přípravu na tvrdém povrchu na US Open poté, co kvůli poraněnému zápěstí odřekla před dvěma týdny Prague Open ve Stromovce. Proti Riskeové zpočátku hodně chybovala, v prvním setu ztratila dvakrát servis, ale ve druhé sadě dohnala manko brejku a vyrovnala.

V rozhodujícím dějství česká tenistka opět neudržela podání v pátém gamu a Riskeová už náskok uhájila. Stejně staré soupeřce, která je na 35. místě o 12 pozic ve světovém žebříčku níže, podlehla Kvitová potřetí za sebou.

Bouzková po triumfu na turnaji v Praze vypadla v Torontu v prvním kole po tříhodinové bitvě s wimbledonskou šampionkou Jelenou Rybakinovou. Česká tenistka, jež v Kanadě prošla kvalifikací, podlehla kazašské soupeřce 5:7, 7:6 a 1:6.

Ze souboje dvou aktuálně nejlepších českých tenistek vyšla vítězně Plíšková. Bývalá světová jednička porazila někdejší singlovou dvojku Krejčíkovou 6:3, 6:4. Světová čtrnáctka Plíšková zpočátku dominovala a tlačila Krejčíkovou, která se nemohla opřít o servis. Za výhrou jasně mířila do stavu 5:1 ve druhém setu, než se Krejčíková nadechla k odporu a třemi gamy v řadě snížila. Ale výsledek už neotočila. České derby trvalo hodinu a půl, Plíšková ho dopodávala čistou hrou.

Tenisový turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 2 527 250 dolarů):

Dvouhra – 1. kolo:

Riskeová (USA) – Kvitová (ČR) 6:2, 4:6, 6:3, Fernandezová (13-Kan.) – Sandersová (Austr.) 6:4, 6:7 (2:7), 6:3, Muhammadová – Keysová (obě USA) 7:6 (7:5), 6:4, Stephensová – Keninová (obě USA) 6:2, 6:7 (5:7), 7:5, Cornetová – Garciaová (obě Fr.) 3:6, 6:3, 6:3, Putincevová (Kaz.) – Sebovová (Kan.) 3:6, 6:2, 7:5, Teichmannová (Švýc.) – V. Williamsová (USA) 6:2, 6:3, Karolína Plíšková (14-ČR) – Krejčíková (ČR) 6:3, 6:4, Ostapenková (16-Lot.) – Kalininová (Ukr.) 6:4, 6:2, Bouzková (ČR) – Rybalkinová (Kaz.) 5:7, 7:6, 1:6, S. Williamsová (USA) – Párrizasová (Šp.) 6:3, 6:4.

(zmk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy