Slavia měla kopat penaltu, Sparta ji naopak správně nekopala

Fotbalisté Slavie měli v nedělním utkání sedmého kola první ligy s Karvinou kopat penaltu za zákrok Daniela Bartla na Matěje Juráska. Podle Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR v této situaci chybovali hlavní sudí Dominik Starý i videorozhodčí (VAR) Tomáš Kocourek. Komise o tom informovala v komuniké.

Bartl při snaze si pokrýt míč ve 36. minutě v Edenu udeřil předloktím Juráska do krku. Starý nechal pokračovat hru a Kocourek ho neopravil. Rozhodčí naopak předtím správně nenařídil pokutový kop pro Karvinou, protože hostující Rajmund Mikuš ve 22. minutě nejprve kopl slávistu Muhameda Tijaniho. Pražané doma zvítězili po obratu 5:1 i díky dalším dvěma proměněným penaltám.

Komise souhlasila s výrokem sudího Ladislava Szikszaye, jenž v 73. minutě nedělního zápasu Liberec – Sparta (0:2) neodpískal penaltu pro letenské mužstvo za souboj Mariose Purzitidise s Ladislavem Krejčím. Domácí obránce ramenem sparťanského kapitána nefauloval.

V pořádku byla také vítězná branka pardubického Ladislava Krobota v sobotním duelu v Teplicích (0:1). Komise uvedla, že videorozhodčí Ondřej Pechanec správně neintervenoval, jelikož z dostupných záběrů bylo obtížné jednoznačně vyhodnotit, zda Krobot v 82. minutě byl v ofsajdu.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy