Sparta má již třetí letní posilu: slovenského gólmana Surovčíka

Třetí letní posilou pražské Sparty se stal dvacetiletý brankářský talent Jakub Surovčík. Slovenský reprezentant do 21 let přestupuje na Letnou z Jablonce.

»Získáváme reprezentanta Slovenska do jednadvaceti let, jehož příchodem se zvyšuje konkurence mezi brankáři v A-týmu. Splňuje naše nároky na mladého, perspektivního hráče, s kterým chceme pracovat a rozvíjet jeho potenciál,« uvedl na webu Sparty sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Surovčík se narodil v roce 2002 v Bratislavě a jednadvacáté narozeniny oslaví už ve středu 28. června. Prošel mládeží Meteoru Praha a Slavie. V sezoně 2020/21 chytal za B-tým sešívaných a podzim 2021 strávil na hostování ve Vlašimi. V lednu 2022 odešel do Jablonce. Dvacet zápasů odchytal za jabloneckou rezervu. V uplynulém ročníku povětšinou ze střídačky kryl záda startujícím brankářům A-týmu. Za první tým Severočechů nastoupil v nejvyšší soutěži třikrát.

»Jsem z toho nadšený, protože Sparta je obrovský klub, historicky nejúspěšnější v Česku a je to pro mě velká čest, že můžu nosit její dres,« uvedl Surovčík. »Určitě se chci aklimatizovat ve Spartě, protože to bude pro mě z Jablonce skok. Chci na sobě co nejvíc makat, abych splatil důvěru vedení, které mě z Jablonce koupilo. Uvidíme, na co to bude stačit. Samozřejmě se budu snažit, abych se dostal do brány, i když vím, že to bude náročný a těžký úkol, ale se vší pokorou se o to budu snažit,« dodal nový gólman Sparty.

Sparta během letní přestávky přivedla i další dvě akvizice – záložníky Michala Ševčíka z Brna a Srba Veljka Birmančeviče z Toulouse. Z hlediska brankářského postu se klub snaží udržet loňskou jedničku Matěje Kováře, který patří Manchesteru United.

(pk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy