Trest za bitky. Dinamo Záhřeb bude na Spartě bez fanoušků

Fanoušci Dinama Záhřeb nesmí na pražský zápas 4. předkola Evropské ligy se Spartou. Evropská fotbalová unie UEFA dnes oznámila, že jim kvůli nedávným výtržnostem v Aténách, kde byl při bitce před utkáním předkola Ligy mistrů s AEK ubodán fanoušek, zakázala na celou sezonu návštěvy venkovních zápasů. Informovala o tom agentura Reuters.

UEFA označila všechny zápasy Dinama za vysoce rizikové. »To bohužel potvrdila extrémní závažnost incidentů způsobená přítomností příznivců Dinama v Aténách, a to i přes rozhodnutí neposkytnout jim vstupenky na daný zápas,« uvedla UEFA.

Při potyčkách před zápasem 3. předkola Ligy mistrů v Aténách zemřel 8. srpna devětadvacetiletý fanoušek AEK, který podlehl bodným ranám. Bitky u stadionu se zúčastnilo několik stovek lidí, Chorvatů bylo kolem 150. Utkání bylo odloženo a UEFA zakázala z bezpečnostních důvodů příznivcům obou klubů cestovat na venkovní duel.

AEK postoupil po dramatické sobotní odvetě a bude pokračovat v Lize mistrů. Záhřebský tým přešel do Evropské ligy, kde se o účast ve skupině utká se Spartou. Dinamo po úvodní domácí prohře 1:2 ještě v první minutě nastavení vedlo v Řecku 2:0 a drželo postupový výsledek, jenže soupeř poté dvě brankami vyrovnal na 2:2. Ta druhá byla zvláště pozoruhodná – domácí García totiž z penalty trefil gólmana Livakoviče, ale tomu vrátil míč do branky hlavou Vida. 

Pražané, kteří rovněž neuspěli v kvalifikaci Ligy mistrů, začnou dvojzápas na stadionu Dinama ve čtvrtek 24. srpna ve 20.00. Domácí odvetu odehrají o týden později od 19.00 na Letné.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy