Anděl mezi zdravotníky: královnou je sestra z Třebíče Jana Hladíková

AKTUALIOVÁNO

Andělem mezi zdravotníky 2023 se stala zdravotní sestra společné interní a neurologické JIP v Nemocnici Třebíč Jana Hladíková. Druhé místo v soutěži, která je poctou nejen lékařům, ale i veškerému zdravotnickému i nezdravotnickému personálu, obsadil šéf nelékařů neurologického oddělení a iktového centra v Novém Městě na Moravě Petr Pazour, třetí skončila Romana Veltruská, všeobecná sestra v ambulanci praktického lékaře Slaný. Soutěžící se dnes v Městském divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě postupně představili ve třech disciplínách – představení, rozhovor s patronem a odpovědi na otázky ze svého oboru.

»Sice tady máme jen dvanáct finalistů, ale jinak by si tu zasloužili být úplně všichni, kdo pracují ve zdravotnictví a starají se o nás,« řekl hned na úvod slavnostního večera moderátor Karel Voříšek. Herec Jan Přeučil dokonce na pódiu před všemi zdravotníky smekl svůj oblíbený klobouk a například režisér Tomáš Magnusek ještě před zahájením akce pro iportaL24.cz uvedl, že »to je akce, která má velký smysl«, s dodatkem, že naopak scházel den předtím na soutěži pánské krásy Muž roku. »Já bych jim záviděl ty jejich vytvarované postavy,« řekl Magnusek.

Sám překvapil tím, že coby patron jedné ze soutěžících přišel na póduim s Yvettou Kornovou Petrů, sestrou zpěváka Jiřího Korna, která v dětství hrála ve filmech Přijela k nám pouť, Šest medvědů s Cibulkou či Můj brácha má prima bráchu, ale nadějně našlápnutou kariéru jí zhatil alkohol i drogy. Sám Magnusek ji nedávno obsadil do role bezdomovkyně v seriálu Společně sami. Ještš předtím jí dal šanci také v jiném seriálu Stopy života, kde si zahrála bordelmamá.

Na pódiu došlo i na humor, když například primář chirurgie z Nemocnice Rumburk Eidi Hakimi na vyzvání své patronky Kateřiny Kornové řekl publiku vtip ze svého dobře známého prostředí. »Pacient se probudí po narkóze a chirurg mu říká, že pro něj má jednu špatnou a jednu dobrou zprávu. ‚Kterou chcete dřív?‘. A on že tu špatnou. ‚Bohužel jsme vám ambutovali tu zdravou nohu‘. ‚No a ta dobrá?‘ ptá se pacient. ‚Ta nemocná noha se začíná léčit‘,« pobavil publikum Hakimi.

A další vtip přidal na výzvu moderátora Voříška. »Přijde žena na gynekologii, položí se na křeslo, roztázne nohy a gynekolog, který ji vyšetřuje, řekne: ‚To je Bruntál‘. Kolem jde i zkušenější kolega a opakuje: ‚Ano, to je Brunál.« Vzápětí se koukne i primář a také opakuje: ‚Je to Bruntál.‘ Žena celá nervózní se ptá, proč zrovna Bruntál. Dostane se jí odpovědi: ‚Díra hrozná, ale koleje ucházející.’«

V rolích patronů se Kromě Kornové představili a otázky soutěžícím kladli Saskia Burešová, Bára Fišerová, Miroslav Etzler, Eva Hrušková, Amélie Pokorná Zedníčková, Lucie Zedníčková a Jana Doležalová. Posledně jmenovaná rovněž vyzvala svého soutěžícího – Petra Pazoura – aby řekl humornou historku, tentokrát však reálnou. Jeho prý přihlásili nadřízení z neurologického oddělení a iktového centra v Novém Městě na Moravě, a když si jej s tímto sdělením zavolali v době velké vizity do ředitelny, nic netušící šéf nelékařů si myslel, že si jde pro vyhazov…

Příběhů dnešní večer přinesl celou řadu. A to i v písních. Například Dáša Zázvůrková ve své čerstvé autorské skladbě Prázdný dům zpívala o ženách, které jsou v životě muže až tím číslem 2. Kromě ní vystoupili na pódiu s hudebním číslem mj. otec a syn Hložkovi, Daniel Hůlka, Kateřina Brožová, Peter Pecha, Olinka Rumlová, Bohuš Matuš, Michaela Pecháčková, Jana Fabiánová, Lukáš Randák a další.

V porotě kromě jmenovaných zasedli například starosta města Náchod Jan Birke, bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula, čerstvý Muž roku 2023 František Knobloch, předsedkyně odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková, exposlankyně a zdravotní expertka Soňa Marková či Anna Skalická z České asociace sester. Stejně jako v pátek do poroty zasedl i šéfredaktor iportaL24.cz Petr Kojzar.

Slavnostní galavečer uspořádal již počtvrté David Novotný za podpory EventLab Praha, Města Náchod a Art4Promotion.

(pk)

FOTO – iportaL24.cz/Marcela Špičková

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy