Černý den pro fanoušky Sparty. Fotbalová ztráta a hokejová prohra v Třinci

AKTUALIZOVÁNO

Hokejisté mistrovského Třince zdolali ve čtvrtém semifinále play off extraligy doma Spartu 4:1 a snížili na 1:3 na zápasy. Dvěma góly k výhře pomohl slovenský útočník Marko Daňo. Pražané v osmém utkání letošního play off prohráli poprvé. Oceláři vybojovali teprve druhou výhru z posledních osmi utkání. Pátý zápas se bude hrát v úterý od 18.30 v pražské O2 areně, domácí se budou snažit proměnit druhý mečbol. Fanoušci Sparty si budou chtít spravit chuť po nepovedeném víkendu, kdy fotbalisté přišli o vedení v tabulce po dnešní remíze s Mladou Boleslaví 1:1.

Do sestavy Třince se vrátil po jednozápasovém disciplinárním trestu útočník Daniel Voženílek a kouč Zdeněk Moták pozměnil složení všech čtyř útočných formací. Sparta v úvodu po faulech Draveckého i Čacha shodně za seknutí do soupeřovy hokejky měla možnost dlouhé přesilové hry včetně 84 sekund v pěti proti třem, ale Kacetl odolal. Nebezpečně pálil především Kempný.

V čase 6:57 se při trestu Kempného radovali z vedení Oceláři. Za Kováře dorazil puk Daňo v době, kdy po přistrčení Moravčíka spadl do brankoviště Voženílek a byl nohama v kontaktu se sparťanským gólmanem. Pražané si vzali trenérskou výzvu, ale sudí Jeřábek a Květoň po kontrole u videa branku uznali.

Následovalo vyloučení hostů, v kterém se ubránili. Ve 13. minutě se dostal do úniku Hudáček, ale puk mu utekl. Za tři minuty už domácí vedli o dvě branky. Daňo se uvolnil šikovně v pravém kruhu a přes stínícího Voženílka překonal Kováře mezi betony.

V úvodu druhé části si Kacetl poradil s tečí David Vitoucha i s následnou dorážkou. Na druhé straně minul po Helewkově přihrávce kanonýr Růžička, který neskóroval už v 15. utkání za sebou. Ve 29. minutě Sparta snížila, když se od modré čáry trefil přes stínícího Hrabíka obránce Krejčík, který rozhodl sobotní duel v prodloužení.

V 34. minutě nepřekonal Kacetla z dorážky Sobotka a vzápětí ani dalším pokusem Krejčík. Na druhé straně si Kovář poradil s Voženílkovou tečí a k zakončení se dostal Růžička, jenž nezamířil přesně. Při střele z levého kruhu měl možnost dovršit hattrick Daňo, ale sparťanský gólman zasáhl lapačkou.

Na startu třetí třetiny v přečíslení po Čachově přihrávce sice Nestrašil bekhendem propasíroval puk za Kováře, ale z brankoviště jej odvezl Sobotka. Po brejku zahrozil i Daňo. Ve 46. minutě byl blízko vyrovnání kapitán Sparty Řepík, který trefil levou tyč.

V čase 48:54 při přesilové hře za špatné střídání Sparty pojistil vedení z dorážky Nestrašil, který se prosadil po Marinčinově střele. Oceláři 121 sekund před koncem při power play do prázdné branky zpečetil výsledek zásluhou Vrány, jemuž přihrál Řepíkem faulovaný Hrehorčák. Řepík dostal trest na pět minut a do konce utkání. Na ledě se ještě strhly bitky Daňa s Chlapíkem a Kundrátka s Kempným.

Řepík se po utkání ve videonahrávce na twitterovém účtu Sparty Hrehorčákovi omluvil. »Ujížděli nám tam dva na jednoho, já jsem Patrika Hrehorčáka dobrusloval, chtěl jsem mu seknout do hokejky, nebo zabránit gólu. Hokejka mi vylítla pravděpodobně do jeho žeber, za což bych se mu chtěl omluvit. Sháním na něj číslo, abych mu mohl osobně napsat,« prohlásil Řepík.

»To je play off, emoce tam nějaké jsou. To k tomu patří,« řekl trenér Sparty Pavel Gross k bitkám. »Ani jeden trenér své mužstvo do toho (rvaček) nepouští. Hrozí malá zranění. Když se to najednou semele, tak se to semele. Je to sport, kde jsou emoce.«

Jeho protějšek Zdeněk Moták pronesl, že i rvačky k hokeji patří. Uvedl, že Hrehorčák má pravděpodobně problém s žebry. »Leží na lehátku na ošetřovně,« řekl po zápase.

* * *

HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Daňo, 16. Daňo (Kundrátek, Nedomlel), 49. A. Nestrašil (Marinčin), 58. P. Vrána (Hrehorčák) – 29. Krejčík (Mikliš, P. Kousal). Rozhodčí: Jeřábek, Květoň – Zíka, Šimánek. Vyloučení: 4:4, navíc Daňo, Kundrátek oba 5 min. – Řepík 5 min. a do konce utkání, Chlapík, Kempný oba 5 min. Využití: 2:0. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 1:3.

(koz, čtk)

FOTO – hcocelari.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy