Hadamczik: Rozhodnutí o Jalonenovi padne 29. června

O osudu trenéra hokejové reprezentace Kariho Jalonena by se mělo rozhodnout příští týden ve čtvrtek, kdy se uskuteční další jednání výkonného výboru. Na Twitteru to oznámil prezident Českého svazu ledního hokeje Alois Hadamczik.

»Hokej řídí kolektivní orgán. Výkonný výbor tvoří jedenáct členů, devět z nich si v minulém období vybralo Kariho Jalonena. Od neúspěšného mistrovství světa mám za sebe jasno. Rozhodnutí, kdo bude trénovat na mistrovství světa v Česku, padne 29. června,« napsal Hadamczik.

Výkonný výbor o setrvání, nebo odvolání Jalonena jednal již dvakrát. Nejprve na začátku června a poté v pondělí. V prvním případě třiašedesátiletý Fin a další členové realizačního týmu předkládali své analýzy nevydařeného šampionátu v Rize a Tempere, kde český tým vypadl ve čtvrtfinále a obsadil celkově 8. místo, což je historicky nejhorší výsledek.

Následně dostal generální manažer Martin Havlát za úkol, aby s Jalonenem a spol. vypracovali koncepci současného realizačního týmu pro následující sezonu s vrcholem v podobě domácího MS. Tu projednal výkonný výbor v pondělí a označil ji za neuspokojivou. O tom, zda Jalonena odvolá, ale nerozhodl. Hadamczik však v minulých týdnech několikrát naznačil, že je pro změnu obsazení reprezentační střídačky.

Příští týden ve čtvrtek se vedle jednání výkonného výboru uskuteční i slavnostní vyhlášení 55. ročníku Zlaté hokejky.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy