Hráčem měsíce je rekordman Havlík, trenérem pak zkušený Koubek

Hráčem měsíce prosince v naší nejvyšší fotbalové soutěži je podruhé v řadě záložník Slovácka Marek Havlík, který nečekaně s deseti brankami přezimuje na čele tabulky střelců. Uvedla to na svých internetových stránkách Ligová fotbalová asociace (LFA). Druhé prvenství v anketě během aktuální sezony nejvyšší soutěže zaznamenal i trenér Plzně Miroslav Koubek, jenž navázal na srpnový triumf. Viktoria pod jeho vedením neztratila v prosincových ligových zápasech ani bod a upevnila si vedoucí příčku za pražskými »S«.

Havlík předčil v hlasovací soutěži sparťana Ladislava Krejčího a Jakuba Šulce z Plzně. Zároveň má rekord, když nastřílel v jednom zápase čtyři góly jako vůbec první záložník v historii samostatné české nejvyšší soutěže. Před ním se čtyřikrát trefil například jeho bývalý spoluhráč Václav Jurečka. Na konci minulého ročníku v nadstavbě v dresu Slavie, právě proti Slovácku. Jenže Jurečka je útočník, stejně jako trio David Puškáč – Adam Hložek – Nikolaj Komličenko a další tváře, které předtím předvedly stejný kousek. Záložník v této společnosti chyběl. Až do soboty 9. prosince letošního roku, kdy především díky němu Slovácko rozdrtilo Bohemians 1905 5:2.

Úspěšný byl i Koubek s Plzní, jež na podzim bojovala nejen v domácí soutěži, ale i v Evropské konferenční lize. Na mezinárodní úrovni nicméně v základní skupině neztratila ani bod a postoupila do vyřazovací fáze. Ve FORTUNA:LIZE se pak během prosince zvedla. Zatímco v říjnu Viktoria dvakrát prohrála s celkovým skóre 0:4 a v listopadu podlehla doma Slovácku 1:4 a následně ztratila i při remíze v Hradci, v prosinci zůstali svěřenci trenéra Miroslava Koubka stoprocentní nejen v pohárové Evropě. Postupně zvládli dohrávku šestého kola v Mladé Boleslavi (3:1), domácí zápas s Českými Budějovicemi (5:0) i duel v Olomouci (3:1). I díky tomu dvaasedmdesátiletý nestor porazil další »anketní nominanty« – listopadového krále Martina Svědíka ze Slovácka a Briana Priskeho ze Sparty.

(koz)

FOTO – lfafotbal.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy