Kuříková vyhrála poprvé ve Světovém poháru v triatlonu

Triatlonistka Petra Kuříková vyhrála poprvé v kariéře závod Světového poháru. Ve španělské Pontevedře zvítězila o 13 sekund před Němkou Lisou Tertschovou. V závodě mužů obsadil Jan Volár 33. místo, vyhrál Španěl Sergio Baxter.

Třicetiletá rodačka z Jablonce nad Nisou se postarala o první české vítězství ve Světovém poháru po třech letech. V srpnu 2019 triumfovala v Karlových Varech Vendula Frintová. Kuříková tehdy obsadila čtvrté místo, což byl dosud její nejlepší výsledek v seriálu.

O svém prvenství v Pontevedře rozhodla účastnice olympijských her v Tokiu a někdejší vicemistryně Evropy ve sprint triatlonu výborným výkonem v závěrečném běhu na 10 kilometrů. Po jízdě na kole jí patřilo až 35. místo s více než minutovou ztrátou na vedoucí Britku Sophii Aldenovou. Po prvním ze čtyř běžeckých okruhů už byla Kuříková desátá a dál se posouvala pořadím vzhůru.

V posledním kole jejímu tempu neodolala ani Němka Tertschová, která se začátkem měsíce prosadila na třetí místo mezi elitou v závodě mistrovství světa v Hamburku. Kuříková tam skončila na 42. místě s více než tříminutovou ztrátou. Třetí dnes doběhla 26 sekund za Kuříkovou Francouzka Sandra Dodetová, stříbrná medailistka z mistrovství Evropy v roce 2019.

Závod Světového poháru v Pontevedře (Španělsko):

Ženy: 1. Kuříková (ČR) 1:57:43, 2. Tertschová (Něm.) -13, 3. Dodetová (Fr.) -26.

Muži: 1. Baxter 1:47:03, 2. Serrat (oba Šp.) -9, 3. Studer (Švýc.) -14, …33. Volár (ČR) -4:09.

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy