Na stará kolena si zahraji evropskou skupinu, těší Kalabišku

V pětatřiceti letech potvrdil fotbalista Slovácka Jan Kalabiška pověst skvělého univerzála. Sezonu začal na hrotu útoku, včera jako levý obránce unikl v 76. minutě po křídle a po jeho centru dal Vlasij Sinjavskij jediný gól zápasu na hřišti AIK Stockholm, který zpečetil postup vítěze MOL Cupu do Evropské konferenční ligy. Kalabiška si skupinu evropského poháru zahraje poprvé a je rád, že se dočkal.

»Dosud jsem v týmech, v nichž jsem působil, hrál jen v předkolech pohárů, teď budu mít premiéru ve skupině. Dočkal jsem se na stará kolena,« řekl v nahrávce pro média.

Po jeho brejkové akci padl v 76. minutě vítězný gól Slovácka. »To jsem ještě fyzicky mohl a dal jsem do sprintu všechno. Pak už mi síly došly, už to bylo ale o čtyři góly a věděl jsem, že postup nepustíme,« uvedl Kalabiška.

Včerejší zápas nebyl podle něj tak jednoznačný, jak napovídá výsledek a celkové skóre 4:0 ze dvou utkání proti AIK. »Konec byl dobrý, ale první poločas jsme moc zkušeně neodehráli. Zkazili jsme moc balónů a nebylo to ono. Domácí na nás vlítli, své sehrálo bouřlivé prostředí, možná jsme se ho trochu i lekli, ale ustáli jsme to,« řekl.

Podruhé hrál letos jeho tým na velkém stadionu proti soupeři, hnanému na zteč fanoušky. »Na Fenerbahce to byla větší jízda, tady se dalo víc hrát. Hráči švédského týmu nebyli tak technicky zdatní jako turečtí fotbalisté,« porovnal Kalabiška.

Ve svém věku patří společně s kapitánem Michalem Kadlecem a záložníkem Milanem Petrželou k nejstarším hráčům týmu. Postupem vydělali klubu kolem 72 milionů korun, ale zároveň si na sebe upletli bič. Až do konce zkráceného a nahuštěného podzimu budou hrát anglickým stylem s vloženými duely v týdnu. »No, bude to náročné, ale nedá se nic dělat. Máme široký kádr, už nyní jsme zvládli zápasy, kdy to trenér prostřídal. Máme dobrý tým a zvládneme to,« věří Kalabiška.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy