Priske: Pokud nepředvedeme maximum jako tým, čeká nás trest

Trenér Sparty Brian Priske po první ligové porážce v Mladé Boleslavi 1:3 neskrýval zklamání. Zastal se ale hráčů, kteří nahradili čtveřici zraněných opor – Ladislava Krejčího, Lukáš Haraslína, Martina Vitíka a Angela Preciada.

»Určitě nejsem spokojený. Udělali jsme spoustu špatných rozhodnutí na míči. Na příklad jsme se špatně rozhodovali, kdy vyslat průnikovku a naopak, kdy spíše míč podržet. Věděli jsme, čím bude Boleslav naší defenzivě hrozit, že mají vysokého Yusufa a že budou jejich rychlí hráči sbírat druhé míče a hnát se do útoku. My si s tím nezvládli poradit,« uvedl Priske na klubovém webu.

V Mladé Boleslavi chyboval hlavně zaskakující kapitán Filip Panák. Hlavně jeho hrubka před druhou brankou byla školácká. »Je pravdou, že Pany udělal o trochu víc chyb než obvykle, ale to můžeme říct o více hráčích. Filip je samozřejmě zklamaný. Narážíte-li na druhou brankou, nebyla to chyba jen Panáka, Peter (Vindahl) se například mohl rozhodnout pro dlouhý balón namísto krátkého a můžeme říci, že to bylo selhání celého týmu, který měl tuto situaci vytlačit výš,« uvedl Priske.

Otázku, jak moc chyběly zranění fotbalisté, odmítl rozebírat. »Nemyslím si, že je to férová otázka vůči ostatním klukům. Krejčí je kapitán, je samozřejmě důležitý a předvádí nadstandardní výkon, stejně jako Haraslín, zranění jsou ale součástí fotbalu. Tito kluci zkrátka momentálně nejsou k dispozici. Birma (Birmančevič), Kara (Karabec), Péša (Pešek) a další jsou však, dle mého názoru, je schopni zastoupit. Ševa (Ševčík) například přinesl na trávník dobrou energii. Nechtějte proto po mě odpověď typu, že jsme bez nich slabší. Minulý týden jsme bez těchto dvou vyhráli 4:0 v lize a proti Glasgow předvědli super výkon, za který jsme si také zasloužili vyhrát,« dodal Priske.

Nemyslí si, že jeho tým porážka poznamená. »Pro nás se nic nemění. Je pravdou, že je to dlouho, co jsme naposledy okusili porážku. Stejně ale jako jsem řekl klukům, nemáme čas nad tím přemýšlet, jelikož nás brzy čeká další utkání. Připomněli jsme si, že pokud nepředvedeme naše maximum nejen jako tým, ale i jako jednotlivci, čeká nás trest.«

(koz)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy