Šlágr desátého kola uvidí Letná. Vedoucí Sparta hostí rozjetou Plzeň

Obhájce titulu pražská Sparta se ve šlágru 10. kola první fotbalové ligy utká v sobotu doma s rozjetou Plzní. Letenští jsou v čele tabulky o skóre před městským rivalem Slavií, oba pražské týmy jako jediné v sezoně nejvyšší soutěže stále neprohrály. »Červenobílí« se představí v neděli v Teplicích. Nováčka Karvinou povede proti Liberci staronový trenér Juraj Jarábek.

Sparta ve středu postoupila do osmifinále domácího poháru po výhře 1:0 na hřišti druholigové Líšně. Proti Plzni bude kvůli červené kartě z derby se Slavií postrádat kapitána Ladislava Krejčího. »Setkají se dva týmy hrající ve velké fazoně. Myslím si, že to bude krásný zápas. Musíme přidat víc fotbalu než na Slavii a ubránit velmi nebezpečné standardky Plzně,« řekl asistent trenéra Sparty Luboš Loučka.

Plzeň vyhrála 12 soutěžních utkání po sobě, což je klubový rekord. Na Spartu a Slavii ztrácí z třetí pozice čtyři body, k dobru má ale odložený duel v Mladé Boleslavi. Viktoria má s 26 vstřelenými góly nejlepší ligový útok a v posledních dvou kolech nastřílela 13 branek, Sparta je s 25 zásahy druhým nejproduktivnějším celkem soutěže.

»Nebudeme se schovávat, budeme chtít hrát náročný fotbal. Máme respekt k soupeři, ale nechceme s přílišným respektem zalézt. Takový fotbal hrát nechceme,« uvedl trenér Západočechů Miroslav Koubek, který za Spartu v minulosti chytal.

Pro oba celky půjde zároveň o generálku na čtvrteční utkání 2. kola pohárových skupin. Spartu čeká v Evropské lize duel na hřišti Betisu Sevilla, Plzeň se v Konferenční lize představí na stadionu Astany.

Trpišovský: Teplice hrají nepříjemný fotbal

Třetí pohárový zástupce Slavia vyzve doma v Evropské lize Šeriff Tiraspol. Pražané od srpna 2014 neprohráli v lize s Teplicemi 17 utkání za sebou, dva z posledních tří zápasů na severu Čech ale skončily remízou. Teplice bodovaly dvě kola po sobě, ve středu ale vypadly v domácím poháru na hřišti Vyškova. Naopak Slavia postoupila po výhře 2:0 na půdě jiného druholigového celku Kroměříže.

»Teplice se oproti minulým sezonám hodně posunuly. Ukazovaly to už ke konci minulého ročníku, nyní to jen potvrzují. Mají dobré výsledky a dávají víc gólů než v minulosti. Pod trenérem Frťalou hrají hodně nepříjemný fotbal,« prohlásil slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

Hektika po dvou a půl letech

Čtvrtá Olomouc minule prohrála po třech kolech. Sigma přivítá Ostravu, kterou porazila v jediném z posledních 10 ligových zápasů. Baník bodoval ve čtyřech zápasech po sobě a tři z nich vyhrál.

Předposlední Karviná po vítězství v úvodním kole v lize osmkrát za sebou nevyhrála. Po dvou a půl letech se k týmu vrátil Jarábek. »Poslední dny jsou hektické, s týmem se postupně seznamuji a sleduju zpětně zápasy,« řekl šedesátiletý Slovák.

Pardubice si ve východočeském derby proti Hradci Králové budou chtít spravit náladu poté, co ve středu ve druhé sezoně po sobě vypadly v domácím poháru s třetiligovými Velvary.

Jablonec jako jediný v ligové sezoně pořád nezvítězil. V sobotu narazí na Slovácko, které v poháru nečekaně vypadlo po domácí porážce 3:4 s druholigovou pražskou Duklou.

Poslední Zlín se utká s Českými Budějovicemi. »Ševci« inkasovali v minulých dvou kolech 12 branek. Mladá Boleslav vyzve pražské Bohemians 1905.

* * *

Program 10. kola:

Sobota

15.00 Olomouc – Ostrava, Zlín – České Budějovice, Jablonec – Slovácko, Karviná – Liberec

18.00 Sparta – Plzeň

Neděle

15.00 Teplice – Slavia, Mladá Boleslav – Bohemians

18.00 Pardubice – Hradec Králové

(koz, čtk)

FOTO – iportaL24.cz/Marcela Špičková

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy