Sparta i Slavia se po pauze představí doma, Plzeň jede do Liberce

Ve 12. kole první fotbalové ligy po reprezentační přestávce vedoucí tým tabulky a obhájce titulu Sparta přivítá České Budějovice, Slavia nastoupí doma proti Slovácku. Třetí pohárový účastník Plzeň se představí v Liberci.

Sparta v 11 kolech této sezony jako jediná spolu se Slavií neprohrála (z toho devět vítězství) a nebodovala v jediném z posledních 33 ligových duelů. Doma vyhrála všech pět dosavadních zápasů v ročníku nejvyšší soutěže. České Budějovice zdolala v lize pětkrát za sebou. V 15. soutěžním utkání v řadě požene Spartu vyprodaná Letná. Pražané dnes oznámili, že s dánským trenérem Brianem Priskem a jeho realizačním týmem prodloužili smlouvu do roku 2026.

»Budějovice jsou dobrý tým, mají jasnou představu, jak hrát. Budou se nás snažit dostupovat, uvidíme, jak si s tím poradíme. Soustředíme se jen na sebe, jako vždycky. Musíme se ujistit, aby hráči byli v co nejlepší formě, to je naše práce. Musíme vyhrát každý zápas, zejména doma,« řekl asistent sparťanského trenéra Lars Friis.

Slavia nepodlehla Slovácku v nejvyšší soutěži osmkrát za sebou (z toho sedm výher). Celek z Uherského Hradiště střídá v posledních pěti kolech výhru a porážku. »Je to zápas doma po reprezentační pauze, což jsme dlouho neměli, většinou začínáme venku. Doufám, že se ukážeme v dobrém světle a předvedeme dobrý výkon. Proti Slovácku to vždy bývá zajímavý zápas s dobrou úrovní. Myslím, že to bude podobné i teď,« uvedl slávistický trenér Jindřich Trpišovský, jehož tým ztrácí na první Spartu dva body.

Nepříjemní hráči v ofenzivě

Plzeň vyhrála sedm z minulých osmi kol a na Letenské jí chybí sedm bodů, k dobru má však odložený duel v Mladé Boleslavi. Spolu se Spartou má s 30 góly nejlepší útok ligy. Viktoria prohrála jediný z posledních 16 ligových zápasů v Liberci a dvakrát za sebou tam zvítězila 1:0. Slovan nevyhrál v lize šestkrát po sobě.

»Liberec má výbornou ofenzivu. Teď se jim trošku nedaří v defenzivě, dostali ve dvou zápasech osm gólů. Ale byli velice nebezpeční v ofenzivě, mají tam výborné a velmi nepříjemné hráče Tuptu nebo Frýdka,« podotkl asistent trenéra Plzně Jan Trousil.

Pardubice bez kouče Kováče

Čtvrtá Olomouc hraje v Pardubicích, na jejichž hřišti v dosavadních třech ligových duelech neprohrála. Východočechům bude kvůli karetnímu trestu chybět trenér Radoslav Kováč, který za Sigmu hrával.

»Pardubice především na domácí půdě hrají velice dobře. Snaží se hrát aktivně a kombinačně, mají řadu šikovných hráčů, nejen v uvozovkách našeho Kryštofa Daňka. Rozhodně jedeme do Pardubic s pokorou, ale chceme tam uspět,« prohlásil asistent trenéra Hanáků Jiří Saňák.

Ostrava neprohrála šest kol po sobě, naopak Teplice zvítězily v jediném z posledních devíti. Poslední Zlín vyzve Mladou Boleslav. »Ševci« mají s osmi góly nejslabší útok ligy a s 25 inkasovanými brankami spolu s Českými Budějovicemi i nejhorší defenzivu. Nováček Karviná se utká s Hradcem Králové a Jablonec narazí na pražské Bohemians 1905.

* * *

Program 12. kola

Sobota:

15.00 Zlín – Mladá Boleslav, Pardubice – Olomouc, Karviná – Hradec Králové, Liberec – Plzeň,

18.00 Slavia – Slovácko.

Neděle:

15.00 Sparta – České Budějovice, Teplice – Ostrava,

18.00 Jablonec – Bohemians 1905.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy