Спасибо и вам, дорогой товарищ Иван Голошапов!

Přišel nám elektronickou poštou mejl tohoto znění: »Všem z iportaL24.cz přeji hezký den. Přeposílám vám odkaz na video, které je do této doby něčím neobvyklým, a pro současnou profašistickou politiku Vlády ČR, a podle ‚čučkařů‘, možná až vlastizrádné. Potěšte se, stejně jako já, videem s úžasně vlasteneckým přístupem k opravdovým hrdinům SSSR. Přiznám se, že jsem měl dojetím husí kůži. Smekám klobouk. Takhle si dokážou v Rusku vážit veterána 2. světové války! V Burjatsku jednomu z nich splnili přání a přivezli ‚jeho‘ tank T-34, s nímž na frontě bojoval proti jednotkám wehrmachtu, až k rodinnému domku, kde sedmadevadesátiletý tankista Ivan Gološapov žije se svojí dcerou.«

Video zde.

Abych se přiznal – mně z toho kromě té husí kůže vytryskly i slzy dojetí. Ano, toto je Rusko. Nezničitelné, neporazitelné. Holky z Péťovy pětikolky na sebe mohou oblékat trička klidně i se šibenicí, ale ruský národ nikdy, zdůrazňuji NIKDY, neuškrtí, ani kdyby se upletly a uefpětatřicítkovatěly třeba k smrti a radiační situace na Ukrajině byla jakákoliv. Marně plýtváte silami. Pamatujte si, a historie o tom svědčí jednoznačně – každý, kdo kdy vztáhnul ruku na ruskou zemi, dočkal se tvrdé odplaty. Bylo s ním spravedlivě zúčtováno. I s vámi bude jednoho dne spravedlivě zúčtováno. Ve jménu těch, jimž vděčíte za své životy. Že podělané, to je vaše věc, vy jste si je podělali. Ale bez Gološapovovů byste světlo světa nikdy ani nespatřily.

Спасибо и вам, дорогой товарищ Иван Голошапов! Желаю вам крепкого здоровья на долгие годы вашей мужественной жизни.

Martin Kalous

Související články

23 KOMENTÁŘŮ

  1. V jiných zemích zbývající veteráni Velké vlastenecké války takové štěstí nemají: V Litvě, Lotyšsku, Estonsku, na většině Ukrajiny, jsou tamními nedemokratickými režimy oslavováni úplně jiní veteráni… 🤢

  2. Pane Kalous, tedy Vy tady těm místním antikomunistům spravedlivým demokratům pěkně zatápíte. V důsledku jejich duševních otřesů z nich padají samé hovadiny, a samozřejmě demokratické.

  3. Kalousi, nehrajte nám tady svoje absurdní divadlo a neroňte trapné krokodýlí slzy. Nějaký ruský veterán je i vám samozřejmě ukradený. Vy se jen snažíte zakrýt fakt, že Putin není jen agresor, ale i diktátor, který se neštítí zbavovat svých oponentů (Navalnyj). A uvědomte si ten rozdíl. Zatímco v totalitních režimech oponenti vypadávají z oken, jsou věznění v nelidských podmínkách a mučeni k smrti nebo končí přímo na popravišti, vy a vám podobní si zde v demokratickém Česku můžete své proruské zrádcovské pamflety psát, aniž by vám byl zkřiven jediný vlas. Nemyslete si ale, že to tak bude navždy.

    • Brázda, zase vy nacisti budete zřizovat vyhlazovací koncentrační tábory? Zase rozpoutáte světový válečný požár? Myslím, že zase dostanete přes držku od lidí jako je ten veterán ve videu.

        • Josef, píšu to už výše, ty jsi utrpěl duševní otřes z článku pana Kalouse a padají z tebe hovadiny, jako z Brázdy.

        • Koncentráky provozoval nejenom anglický nebo nacistický režim, ale i meziválečné diktatury v Pobaltí. K nim se současné litevské, lotyšské i estonské režimy otevřeně hlásí a nadále pokračují v pošlapávání lidských práv.

    • Ano, po puči na majdanu záhadně zahynulo na územích okupovaných banderovskou diktaturou, třeba pádem z okna, nebo zmizelo, obrovské množství lidí. Je to totalitní režim.

        • Frondo, zdejší tisk naopak psal o stížnostech válečných veteránů na svůj život kdy si stěžovali i Putinovi, vyhledejte si a poučte se, o pádech z okna také ale výhradně na území RF, kdy padali z oken nepohodlní….

  4. Málokdy to řeknu, ale zde jste si soudruzi mihli vzít příklad jak se chovat k hrdinů bojujícím proti wermachtu za 2. světové války, ale Vy jste letce, kteří potom co emigrovali z protektorátu do GB a zde bojovali proti luftwafe pozavírali.

    • Pane Josefe, myslím, že i Vy cítíte tu neupřímnost s jakou tu podobné články vycházejí. Umíte si představit toho chechtajícího baziliška Kalouse, jak mu kanou slzy dojetí? 😭😁

      • Oni soudruzi i pár hrdinů pověsili, generál Píka například, ale ještě pikantnější jsou jejich čistky kdy se věšeli navzájem. Kalous zase otočí kormidlem ve směru dějin až bude povoleno dobu kdy RF vede koloniální válku a přidá se na stranu kritiků, soudruzi umí dějiny vykládat velmi flexibilně.

        • Komunisté provedli rehabilitace, včetně jmenovaného Píky. Kdy se dokážou se svými zločiny vyrovnat „liberální demokraté“? Zítra se v Praze koná demonstrace proti americké okupaci a anexi srbského Kosova, můžete svou účastí udělat první krok k nápravě.

        • Pro Frondu, Komunisté provedli rehabilitace, ale to jen dokazuje jejich flexibilní vztah k dějinám, opět jste se nachytal.

        • Josef dosud nerozchodil a nerozdýchal duševní otřes z článku. Antikomunistům zde pšenka nekvete; jejich bláboly jsou k smíchu.

        • svatý:václave : Josef nikdy nerozchodí, že lidé jako Vy lžou a to, že mne nazýváte antikomunistou jen dokazuje, že jste mimo, jen se podívejte, kolikrát se změnil výklad historie, třeba jak jste odsoudili kult osobnosti, akorát jste mu postavili „frontu na maso“ a tu pak odstřelili, nebudete mít problémy s hanobením pomníků? Nebo pohádky, že památník maršála Koněva byl válečným hrobem, lháte se nemá….

        • Josef, vy čeští nacisti a antikomunisti už máte strach i z pomníků sovětských vojáků. Jste z nich podělaní strachy a ničíte je ve velkém v celém rozbitém Československu. Jenže tenhle váš havlovský Mein Kampf je marný, protože historii a hrdinství Sovětů nezničíte.

        • To jen dokazuje, že chyby dělá každý, ale jenom komunisté se z nich dokázali poučit. Ano, poznání se vyvíjí, takže se může měnit i výklad historie.

    • Fajtl vykonával za socialismu vysokou funkci, vycházely mu i knížky, stejně jako dalším: Jánský, Osolsobě.

  5. To video z Ruska s veteránem Velké vlastenecké války nemá chybu. Díky pane Kalousi za zprostředkování. Náš vděk těmto hrdinům nebude nikdy tak velký a dostatečný, abychom jim poděkovali za to, co pro nás vybojovali a pokládali za nás své životy.

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy