Fousek: Prodloužení smlouvy se Šilhavým se ukázalo jako správné

Podle předsedy Fotbalové asociace ČR Petra Fouska povedený vstup reprezentace do elitní skupiny Ligy národů potvrzuje správnost prodloužení smlouvy s trenérem Jaroslavem Šilhavým. Národní tým nejprve ve čtvrtek porazil Švýcarsko 2:1 a v neděli rovněž v Edenu uhrál cennou remízu 2:2 s gigantem ze Španělska. Podle Fouska uplynulá dvě utkání ukázala, že český fotbal na tom není tak špatně.

Šilhavý s reprezentací neuspěl v březnovém play off o mistrovství světa a nepostoupil s ní na podzimní šampionát do Kataru. Vedení asociace s ním na začátku května i tak prodloužilo smlouvu na další kvalifikační cyklus o Euro 2024 v Německu.

»Zdařilé vykročení je potvrzením správnosti znovujmenování trenéra Šilhavého. Jsem rád, že se nám do skupiny podařilo vykročit úspěšně, řekl jsem to mužstvu i Jardovi Šilhavému. Sám upřímně přiznal, že to neočekával ani ve snu. Přestože jsme odehráli dva dobré zápasy a máme čtyři body, hlavním cílem zůstává udržet skupinu A, což by měla přinést českému fotbalu zase tři luxusní soupeře v příštím ročníku,« řekl Fousek.

»Je to famózní konfrontace. Tahle dvě utkání zase vzbudila zájem o fotbal a potvrdila, že na to nejsme tak špatně. Hráči, kteří byli povoláni vzhledem k tomu, že máme spoustu zraněných, se pokusili chytnout šanci na pačesy. Jsem hrdý na trenéra i na celé mužstvo,« dodal Fousek.

Český tým v neděli přišel o vítězství nad Španělskem inkasovaným gólem až v 90. minutě. »Poprvé jsme skoro zvítězili nad Španělskem. Já to beru jako svého druhu vítězství. Mužstvo je úžasně pracovité a charakterní, je tam dobrá atmosféra. Teď se těšíme na zápasy v Portugalsku a Španělsku venku, které budou zase trochu o něčem jiném,« poznamenal Fousek.

Zatímco na Španělsko dorazilo přes 18 tisíc diváků a bylo téměř vyprodáno, duel se Švýcary sledovalo jen přes 12 tisíc lidí. Balíček vstupenek na všechny tři domácí zápasy ve skupině včetně zářijového duelu s Portugalskem stál od 2490 do 4490 korun, jednotlivé duely pak vyšly dráž. Na Švýcarsko se prodávaly lístky od 890 do 1790 korun a na Španělsko od 1290 do 2290 korun.

Fousek si za poměrně vysokými cenami stojí. »Ceny lístků jsou evergreen, o kterém se neustále diskutuje podle toho, jestli je stadion naplněn, či ne. My jsme přihlédli ke kvalitě soupeřů a cena se stanovoval poměrně dlouho dopředu. Věřili jsme těm balíčkům. Španělsko a Portugalsko jsou pojmy. Portugalsko už teď máme téměř vyprodané, i když se hraje až v září. Všichni chtějí vidět Cristiana Ronalda. Švýcarsko je paradoxní případ, jsou mnohem kvalitnější a hrajou mnohem líp než znějí,« řekl Fousek.

(pk, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy