Je skvělé být zase doma, řekl Novák před duelem se Slováckem

V únoru v úvodním kole vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy proti pražské Slavii si fotbalista Fenerbahce Istanbul Filip Novák kvůli zranění nezahrál, v dnešní odvetě 3. předkola Evropské ligy na půdě Slovácka by se už českým fanouškům mohl představit. Pro dvaatřicetiletého reprezentačního beka bude zápas v Uherském Hradišti o to zajímavější, že s kariérou začínal v nedalekém Zlíně.

»Zaprvé je skvělé být zase doma. Začínal jsem s fotbalem ve Zlíně. Zápasy mezi Slováckem a Zlínem jsou regionální derby a já vždy držím palce Zlínu. Takže pro mě speciální utkání,« řekl Novák.

Zkušený český reprezentant před týdnem v úvodním duelu, který Fenerbahce vyhrálo 3:0, naskočil až jako střídající hráč v 77. minutě. »Konkurence je dobrá pro všechny hráče, každý ze sebe musí každý den vyždímat maximum. Budu se zítra snažit ze sebe vydat to nejlepší a pomoci týmu. Je jedno, kam mě trenér postaví,« prohlásil Novák.

»Musíme stvrdit postup přes tohle předkolo. Věřím, že znovu uhrajeme dobrý výsledek, zvítězíme a budeme se moci soustředit na další zápas,« dodal Novák, jenž působí ve Fenerbahce dva roky.

Také trenér Jorge Jesus věří, že Fenerbahce dnes zopakuje výkon z prvního duelu. »Doma jsme uhráli dobrý výsledek. Chceme stvrdit postup a kvalifikovat se dál. Máme nabitý program, v pondělí jsme hráli ligové utkání. Proto je naprosto normální, že uděláme nějaké rotace v sestavě. Postavíme čerstvější krev,« řekl portugalský kouč, který v minulosti vedl Benficu Lisabon.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy