Kluci jsou naprosto úžasní, chválil kouč Priske novopečené mistry

Mistrovský titul nám získala týmová práce. Uvedl to kouč fotbalové Sparty Brian Priske na klubovém webu. Letenští rozhodli o titulu kolo před koncem nadstavbové části, kdy remizovali na Slovácku 0:0 a získali onen jeden kýžený bod.

»Jsem rád, že tu jsem. Sparta na titul čekala strašně dlouho,« uvedl dánský stratég. Kromě týmovosti vyzdvihl výkony venku, kde Sparta ze 17 utkání jedenáctkrát vyhrála a jen jednou odešla poražena. Na soupeřových hřištích získal nový mist o neuvěřitelných 12 bodů více než konkurenční Slavia. »Je pravdou, že jsme venku nasbírali hodně bodů. Problémy jsme měli hlavně na začátku ligy, kdy jsme měli 5 remíz v řadě. Za celou sezonu jsme ale prohráli pouze dvakrát. Když jsem sem přišel, tak jsme s Rosou řešili, že musíme být lepší v defenzivě, což dle mě bylo klíčové. Hodně jsme o tom mluvili a soustředili na to naší pozornost. Neměli jsme nejlepší obranu v lize, ale určitě jsme se oproti předchozím rokům zlepšili,« konstatoval Priske.

V titul začal věřit kolem Vánoc. »Přivedli jsme dobré hráče, měli dobrou přípravu a urvali několik výher. My vyhrávali a Slavia s Plzní ztrácely. V tu dobu jsem mluvil se Sivim a Rosou a říkal jim, že brzy přeskočíme Slavii a budeme první, což se i povedlo. Pak ale přišla určitá změna. Najednou jsme nepronásledovali, ale byli pronásledováni a cítili jsme, že máme co ztratit. Nevybavuji si, kdy se to přesně stalo, důležitým momentem ale určitě byla výhra nad Slavii,« zmínil Priske vítězství 3:2 z druhého kola nadstavby, o kterém rozhodl proměněnou penaltou v nastaveném čase kapitán Ladislav Krejčí.

Právě pro něj měl Priske jen slova chvály. »Je to skvělý člověk a fotbalista. Zároveň je ale nesmírně pokorný. Kromě něj tu jsou i Pavlas, Čelda a Pany, kteří mu nesmírně pomáhali. Čelda to měl v průběhu sezony strašně těžké. Přestože byl celý rok mimo hřiště, v kabině dělal neskutečné množství práce. Ti všichni tu pro Krejdu byli a Láďa ví, že to není jen o něm. Sám přeci jen odehrál nějakých dvacet zápasů. Je to tedy hlavně týmová práce, která nám získala titul,« pochválil Priske celé mužstvo i přínos zkušených Davida Pavelky, Ondřeje Čelůstky a Filipa Panáka.

Porovnávat čerstvý titul s předchozími fotbalovými úspěchy Priske nechtěl. »Nerad mluvím o sobě, jelikož zisk trofeje je týmový úspěch. Všichni pracujeme pospolu, nejen s Tomášem Rosickým a Tomášem Sivokem, ale i ostatními členy realizačního týmu a hráči. Celé to je týmový úspěch. Obecně řečeno je to velký úspěch. První rok v nové lize a v týmu, který dlouho nezískal titul. Jsem hrozně rád, že mohu být toho všeho součástí a myslím, že na sebe můžeme býti hrdí. Všichni jsme pro úspěch obětovali mnohé, řada z nás je tu na příklad celou dobu bez rodin. Chci ale hlavně vyzdvihnout Tomáše Rosického, který prožil opravdu náročný rok. Je to super chlap a výborný lídr,« řekl Priske, který je mistrem Dánska jako hráč i jako trenér a nad hlavou si potěžkal i belgický pohár.

Pro příští sezonu počítá s tím, že by se mělo mužstvo ještě zlepšit. »V klubu máme vysoké standardy, takže příští rok musíme být v určitých aspektech ještě lepší. Nejen v lize, ale i v Evropě,« uvedl Priske, ale především se rozhodl »pragmaticky« zhodnotit právě končící sezonu. »Posledních 30 zápasu jsme nejlepší tým ligy. Získali jsme nejvíc bodů a nastříleli hodně branek. Vy kluky nevidíte během týdne. Jsou naprosto úžasní a týmový duch je u nich obrovský. Hráli jsme dobrý fotbal. Bavili jsme se tu v minulosti o tom, že jsme se trošku v posledních zápasech změnili, s hráči jsme ale o situaci mluvili. Projevil se na nás tlak něčeho, co tu dlouho nebylo, což se projevilo tím, že jsme ztratili určitou míru odvahy. Říkali jsme si po Bohemce v kabině, že jsme sice lepší, ale nedaří se nám to prokázat na hřišti. I v těchto vypjatých situacích musíme naší kvalitu dokázat převést do hry,« dodal Priske s tím, že v příští sezoně by chtěla být Sparta více konzistentní.

(koz)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy