Na Ligu mistrů tohle stačit nebude, kritizoval kapitán Sparty

Ani v novém ligovém ročníku se kapitán fotbalistů Sparty Ladislav Krejčí nemýlil při střelbě ze značky pokutového kopu. V nejvyšší soutěži proměnil devátou penaltu za sebou, díky níž obhájce titulu ve druhém kole první ligy zvítězil ve Zlíně 1:0. Český reprezentant na tiskové konferenci uvedl, že dnešní výkon Pražanů by na postup do Ligy mistrů nestačil.

»Naše finální fáze nebyla podle představ. Měli jsme být nebezpečnější. Jsme blízko zápasům v kvalifikaci o Ligu mistrů a tohle stačit nebude. Všichni jsou si toho vědomi, každý z nás si to musí v hlavě srovnat,« řekl Krejčí.

Sparta rozehraje v srpnu 3. předkolo Ligy mistrů, velmi pravděpodobně proti FC Kodaň. Celek z dánské metropole v prvním duelu 2. předkola zvítězil na hřišti islandského Breidabliku 2:0.

Letenští zůstali v nové ligové sezoně stoprocentní, v úvodním kole zdolali doma Olomouc 2:0. »Fotbal je takový. V minulém kole jsme si vytvořili šance ze hry, nyní přišly body z penalty. Nikdy to není úplně podle předzápasových představ. Jsem ale rád, že to dokážeme urvat jinými věcmi,« uvedl čtyřiadvacetiletý Krejčí.

Pokutový kop v 80. minutě bezpečně proměnil. »Ne, nervózní jsem nebyl. Gólmana Dostála jsem měl načteného a podle toho se zachoval,« prohlásil nejlepší hráč uplynulé ligové sezony, v níž dovedl Spartu 13 góly, z toho osmi z penalt, k prvnímu titulu po devíti letech.

(koz, čtk)

REPRO FOTO – sparta.tv

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy