Nebyli jsme nechutní, jak umíme být, litoval trenér Slavie Trpišovský

Podle trenéra Slavie Jindřicha Trpišovského ztratil jeho tým proti Plzni (1:2) dobře rozehraný zápas. »Ve druhé půli šal náš výkon dolů, nebyli jsme to my,« řekl na klubovém webu po zápase, který stál červenobílé vedení v tabulce FORTUNA:LIGY.

»Ztratili jsme dobře rozehraný zápas, kdy se nám podařilo dát první gól a o půli jsme vedli 1:0. Bohužel, ve druhém poločase jsme utkání ztratili, postupem času se náš výkon zhoršoval, Plzeň se naopak zlepšovala. Dostali jsme dva góly z toho, kdy Jirka šel sám na bránu. Obě situace vyplynuly z rychlé rozehrávky, u první branky soupeř dobře otočil těžiště na druhou stranu, u druhého jsme byli v ofenzivním postavení a špatně jsme přepnuli. Potrestalo nás to, je to škoda, byl to velký a důležitý zápas. Dobře jsme si ho rozehráli, bohužel góly jsme soupeři darovali, chyběla nám soubojovost, agresivita, chtění ty souboje vyhrát. To vygradovalo v závěrečném tlaku, který jsme si chtěli vytvořit a byla z toho jen jedna střela a jedna standardka. Ve druhé půli jsme ztratili tvář a soupeře pustili do hry, což jsme nechtěli,« zhodnotil Trpišovský prohru s Plzní.

Hosté Slavii přestříleli, ta kopala jen jediný roh, což nebývá zvykem. Podle Trpišovského to bylo dání kombinací všeho. »Statistiky vypovídají o tom, že Plzeň hrála velice dobře, byla silná na balonu. Měli jsme strašně problémů s Traorém v prostředku, vyhrával hrozně moc soubojů. Nebyli jsme tak agresivní a bojovní, dostatečně nechutní, jako umíme být. Na můj vkus jsme prohráli strašně moc osobních soubojů, hlavně ve druhém poločase. V něm se těžiště hry posunulo k naší brance a někdy jsme míče odebírali jen za cenu faulů. To je pro nás největší věc, kterou si musíme vyhodnotit, protože v prvním poločase jsme si ve vápně nějaké situace vytvořili a o míče jsme se dokázali porvat. To nám v závěru zápasu chybělo, v soubojové stránce byl obrovský propad,« konstatoval Trpišovský.

S koučem Plzně Miroslavem Koubkem má v trenérské kariéře negativní bilanci 2:5, navíc v posledních třech zápasech vyzrál zkušený lodivod na Slavii třikrát – dvakrát s Hradcem Králové, nyní tedys Viktorií. »Hrozně si ho vážím, je to skvělý trenér, možná i nedoceněný. O jeho kvalitách víme, v zápasech proti nám je vždy produktivní,« uvedl Trpišovský. »Znám ho už od jeho působení na Kladně u dorostu, vím, jak dobrý trenér je, jak si zakládá na věcech a jak vidí fotbal. Teď to koneckonců opět dokazuje,« uznal trenér červenobílých.

Je rád, že Slavia může složit reparát již ve čtvrtek, kdyv rámci 4. kola skupinové fáze přivítá v Edenu AS Řím. »Tím, jak jsou na podzim repre pauzy, tak je to hodně rozkouskované. Doteď jsme všechny hráče měli zdravé, i proto je pro nás dobré hrát dvakrát v týdnu. Ve čtvrtek nás čeká velký zápas, je dobře, že lidi mohou přijít na fotbal a opět si tak užijí důležité utkání.«

(koz)

FOTO – slavia.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy