Obhájce trofeje měl namále, ale začal vítězně. V Olomouci zůstalo nedohráno

AKTUALIZOVÁNO

Mistrovský Třinec vykročil za obhajovou extraligového titulu vítězstvím. V úvodním utkání předkola play off šestý tým základní části porazil na domácím ledě Litvínov 3:1. Nebyla to ale vůbec jednoduchá výhra, lépe řečeno – jednoduše se rodící. Svěřenci trenéra Zdeňka Motáka měli vskutku namále a ani dnes je v dalším duelu nečeká nic jednoduchého.

Očekávaný vrchol sezony je tu! Play off hokejové extraligy je skutečně tím, co rozhodne o všem. O úspěšnosti či neúspěšnosti daného klubu v konkrétní sezoně. Že jste hráli dobře 52 kol od září do začítku března? To může být zapomenuto během tří zápasů v rámci vyřazovacích bojů. A nebo naopak: taková katastrofální sezona se dá zachránit tím, že v březnu a dubnu narazíte na formu s velkým F.

Dnešní zápasy předkola žádné překvapení nepřinesly. Lépe postavené týmy, v pořadí od pátého do osmého místa po 52 kolech, zápasy opanovaly. Jeden z nich se přesto nemůže radovat z prvního vítězství v sérii: olomoucká Mora. Ta vedla po první třetině na Karlovými Vary po přesných trefách do černého v podání Silvestra Kuska a Pavla Musila 2:0, ale duel musel být předčasně ukončen kvůli nezpůsobilému ledu. Rolba sice o přestávce kluziště upravila, ovšem zůstala v něm rýha. Rozhodčí začátek druhé části hry několikrát odkládali. Diváci se však hokeje nedočkali ani po dvouhodinové prodlevě.

To Třinec má první výhru, i když k ní ze všech tří dnešních slavících dokráčel ani nejkostrbatěji. Po dvou třetinách opatrného a vyrovnaného utkání byl stav 1:1 a v té třetí se najednou začalo jiskřit. Domácí poslal do vedení v čase 46:40 Daniel Kurovský, a jak se ukázalo, byl to vítězný gól. Ale také klidně být nemusel! V poslední desetiminutovce museli Oceláři přestát dvě navazující oslabení, včetně dvacetivteřinové hry ve třech, a v 58. minutě je od pohromy zachránila po střele Andreje Kudrny tyč. Pečeť na výhru favorita dal Martin Růžička při hře »chemiků« bez brankáře. »S tou tyčkou jsme měli smůlu, ale nedá se nic dělat, musíme se připravit na další zápas. Začíná se zase od nuly,« řekl po smolné prohře Karel Mlejnek, trenér Litvínova. »My jsme spokojení, bylo to vítězství bojovnosti, obětavosti a týmové hry,« připojil třinecký kouč Moták.

První zářez do pažby mohou slavit i liberečtí Bílí Tygři, kteří v prvním utkání předkola play off zdolali i díky dvěma brankám mladého útočníka Jakuba Rychlovského plzeňskou Škodovku 4:1, a brněnská Kometa, která si s Mladou Boleslaví v prvním duelu poradila 4:2 a svého neoblíbeného soka zdolala vůbec poprvé v seozně. Zítra se hrají druhé zápasy, na stejných stadionech…

* * *

HC Oceláři Třinec – HC Verva Litvínov 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 26. Dravecký, 47. Kurovský (Miloš Roman, Marian Adámek), 60. M. Růžička (Marcinko) – 39. Kudrna (M. Sukeľ). Rozhodčí: Jaroš, Jeřábek – Klouček, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 4089.

Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Rychlovský (Kolmann, M. Ivan), 7. Filippi (Melancon, Bulíř), 25. Rychlovský (P. Jelínek), 50. A. Najman (J. Vlach, Balinskis) – 53. Rekonen (Holešinský). Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Kajínek, J. Ondráček II. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 4392.

HC Kometa Brno – BK Mladá Boleslav 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 32. Holík (Horký), 38. Pospíšil (A. Zbořil), 40. Kundrátek (Holík), 45. Flek (Strömberg, Pospíšil) – 31. Šťastný (R. Jeřábek, Lantoši), 44. Lunter (Fořt). Rozhodčí: Hradil, Kika – Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 8:8, navíc Ščotka (Brno) – Kelly Klíma (Boleslav) oba 5 min. Využití: 2:1. Diváci: 6142.

(koz)

FOTO – hcocelari.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy