Ševčík je sparťanem. Pocit je to skvělý, řekla nová posila

Dlouho očekávaný přestup je tady. Mistrovská Sparta dnes oznámila definitivní příchod ofenzivního záložníka Michala Ševčíka z Brna. Podle klubového webu podepsal dvacetiletý fotbalista, o jehož příchodu na Letnou se mluvilo již v zimním přestupovém okně, s obhájcem titulu víceletou smlouvu.

Ševčík v minulém ročníku patřil k nejlepším mladým hráčům v lize a zejména start měl fantastický. V prvních třech kolech sezony 2022/23 dal pokaždé gól a k tomu přidal jednu asistenci. Podzim uzavřel s bilancí sedmi gólů a pěti asistencí. Závěr sezony mu ovšem až tak nevyšel, když Zbrojovka dokonce sestoupila z ligy. I tak jsou jeho čísla obdivuhodná: kromě devíti gólů a šesti asistencí, díky nimž je nejproduktivnějším hráčem ligy do 21 let, se může chlubit 43 přihrávkami do gólové šance, v čemž byl druhý nejlepší v celé nejvyšší soutěži.

Ševčíkovi se vydařil už ročník 2021/22, kdy byl jedním z tahounů Brna ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE při cestě za postupem. V pouhých 19 letech tehdy zaznamenal šest gólů. Debut v nejvyšší soutěži si pak připsal ještě o sezonu dříve, když v záři 2020 nastoupil proti Slovácku.

»Pocit je to skvělý. Vím, že se o tom nějakou dobu spekulovalo. Jsem rád, že jsem se ke Spartě připojil. Je to další krok v kariéře a splněný sen,« uvedl pro klubový web Ševčík, který prý s přestupem do Sparty ani na okamžik neváhal. »Je to největší klub v Česku s největší historií a největšími úspěchy. Tam nebylo o čem,« řekl.

Na dálku pozoroval jarní stíhací jízdu Letenských, během níž klub smazal sedmibodové manko a nakonec jeho hráči zvedli nad hlavu mistrovský pohár. »Když jsem sledoval Spartu, jak se postupně tomu titulu blíží, tak jsem viděl v týmu extrémní sílu. Jsem rád, že jsem se připojil v ten nejlepší okamžik,« uvedl Ševčík.

Ve Spartě se sejde s jiným brněnským patriotem – kapitánem Ladislavem Krejčím mladším. Ševčík je ovšem jiným typem hráče. Ofenzivním. Svým projevem připomíná jiného sparťanského mladíka Adama Karabce. Na toho ale paradoxně v systému 3-4-3 Briana Priskeho na jaře často nezbývalo místo. Otázkou tedy je, jakou pozici najde dánský stratég pro Ševčíka, protože střed pole je obsazen velmi pevně, a to především reprezentanty svých zemí Lukášem Sadílkem, Finem Kaanem Kairinenem a Albáncem Quazimem Lacim…

(pk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy