Souček má několik stehů, na Moldavsko by měl být připraven

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Souček by po zranění hlavy v pátečním utkání v Polsku měl být připraven na pondělní závěrečný zápas kvalifikační skupiny o postup na mistrovství Evropy proti Moldavsku. Lékaři mu sešili rány na hlavě několika stehy a osmadvacetiletý záložník se s úsměvem spolu s týmem přesunul z Varšavy do Olomouce, kde se poslední letošní duel národního mužstva odehraje.

Souček v 65. minutě inkasoval těsně před vápnem na zemi nešťastný úder kopačkou do hlavy od polského obránce Jana Bednarka, který se v souboji snažil odvrátit míč. Český lídr utrpěl krvavé zranění, musel být dvakrát ošetřován, ale utkání s obvázanou hlavou dohrál.

Ještě před nešťastným soubojem Souček v 49. minutě srovnal na konečných 1:1. Jeho tým se před zápasem s Moldavskem udržel na postupové druhé pozici ve skupině a k účasti na šampionátu v příštím roce v Německu mu stačí v Olomouci neprohrát.

Když mužstvo před polednem odlétalo z Varšavy do Ostravy, odkud se poté přesunulo na Hanou, zveřejnila reprezentace na sociální síti X Součkovu fotografii. Český kapitán měl několik jizev na hlavě, ale usmíval se.

»Lékaři sešili Tomáši Součkovi roztržené rány na hlavě několika stehy. Do pondělního zápasu proti Moldavsku by měl být kapitán reprezentace připravený nastoupit,« řekl ČTK tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého věří, že proti Moldavsku dotáhnou kvalifikaci k postupu. Na remízu v žádném případě nechtějí spoléhat. S Moldavskem se rozešli smírně bez branek v březnovém venkovním duelu, v předchozích dvou vzájemných zápasech Češi zvítězili bez inkasovaného gólu. Soupeř z postsovětské republiky potřebuje v přímém souboji o postup na Andrově stadionu vyhrát.

»Na remízu vůbec nebudeme myslet, budeme chtít vyhrát,« řekl novinářům brankář Jindřich Staněk. »Hrát na remízu by byla sebevražda. Chceme postoupit na Euro, tak to pojďme dotáhnout společně jako Češi,« doplnil krajní bek či záložník David Douděra.

Utkání v Olomouci je už nějakou dobu vyprodané. Šilhavého svěřenci v neděli podvečer absolvují na Hané tradiční předzápasový trénink, duel má výkop v pondělí ve 20.45.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy