Sparťan Karabec do italské Serie A? Jeho agent potvrdil zájem Boloni

Fotbalový reprezentant do 21 let Adam Karabec by si mohl vyzkoušet své první zahraniční angažmá. Zájem o talentovaného záložníka Sparty hlásí zvučný tým italské Serie A Boloňa. Serveru iSport.cz to potvrdil hráčův agent Pavel Paska.

Karabec odehrál v české lize 86 utkání a dal osm branek. V uplynulé sezoně získal se Spartou titul a představil se na »malém Euru«, kde však česká »Lvíčata« nepostoupila ze skupiny, jelikož v posledním duelu po ustrašeném výkonu nestačila na Izrael. Karabec se sice podílel svojí chybou na prohře v úvodním duelu s Anglií (0:2), ale pak byl jedním z nejlepších hráčů vítězného střetnutí proti Německu (2:1).

Pro Spartu měl být v horizontálním výhledu klíčovým špílmachrem, který nahradí Bořka Dočkala. Jenže jeho kariéra se v posledních dvou letech jakoby zadrhla. V systému kouče Briana Priskeho 3-4-3, kde chybí klasická »desítka«, pro něj není místo. V závěru sezony zaskakoval na pozici křídla, jelikož pro zranění chyběli Tomáš Čvančara a Lukáš Haraslín. Střídal povedené duely s nevýraznými, i tak má však velký potenciál, což demonstruje i zájem účastníka italské Serie A. Koneckonců právě do Boloni před sedmi lety ze Sparty odešel i záložník Ladislav Krejčí starší. »Zájem Boloni mohu potvrdit. Uvidíme, jak se celá situace vyvine. V tuhle chvíli bych nerad předbíhal,« uvedl Paska.

Spartě by se možná přestup hodil, protože i po příchodu brněnského Michala Ševčíka má jen omezený prostor pro typově podobného Karabce, navíc by mohla vydělat slušnou částku peněz. Zájem je však i o další hráče z týmu úřadujících mistrů – především Tomáše Čvančaru a Martina Vitíka.

(pk)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy