Čína oslavila Národní den s radostí a nadějí

V neděli brzy ráno se na náměstí Nebeského klidu v centru Pekingu za příjemného podzimního vánku shromáždilo asi 302 000 lidí, aby se stali svědky velkolepého ceremoniálu vztyčení státní vlajky u příležitosti 74. výročí založení Čínské lidové republiky.

Na náměstí stojí 18 metrů vysoký květinový koš, výrazný prvek nedávno instalované květinové výzdoby, který má umocnit slavnostní atmosféru, a květinová výzdoba o celkové ploše 5050 metrů čtverečních zdobí okolí náměstí.

Kao Jü-čching, studentka z Univerzity technologie a vzdělávání v Tchien-ťinu, se slavnostního ceremoniálu na náměstí Nebeského klidu zúčastnil poprvé. »Když byla vztyčena státní vlajka za doprovodu národní hymny, vhrkly mi do očí slzy,« řekla a vyjádřila svou touhu stát se v budoucnu obětavou učitelkou.

»Přijela jsem do Pekingu s mnohadenním předstihem na poznávací zájezd a nejvíce jsem se těšila na to, že budu sledovat slavnostní vztyčení vlajky v den státního svátku,« řekla Luo Liou-ceng, turistka ze středočínské provincie Che-nan, která se slavnosti také zúčastnila.

Čtyřiasedmdesátiletá Luo se podělila o své životní zkušenosti a uvedla, že kvalita jejího života se v posledních letech výrazně zlepšila díky úspěšné sklizni kukuřice a sóji, což vedlo ke zvýšení příjmů.

V celé zemi se Národní den slaví různými způsoby, včetně účasti na slavnostních akcích, návštěv výstav a uvítání turistů.

Kao Č‘-čchien, který pochází z vesnice Kao-si-kou v severozápadní čínské provincii Ša-an-si, se v neděli pohyboval poblíž své vesnice. Když stál na nově vybudované stezce na hoře Lung-tchou nedaleko vesnice a pozoroval turisty, jak se baví na kopcích pokrytých zářivě zelenou vegetací, nemohl se ubránit radosti z toho, že se kdysi vyprahlá a pustá vesnice proměnila v oblíbenou turistickou destinaci.

»Se zlepšujícím se ekologickým prostředím se průzračné vody a svěží hory staly ‚zlatými poklady‘,« řekl Kao Č‘-čchien, bývalý vesnický úředník. »Naše vesnice je stále krásnější, naše peněženky jsou stále tlustší a cesta k prosperitě se neustále rozšiřuje.«

Čína se v současné době nachází uprostřed prázdninového »zlatého týdne«, který zahrnuje Festival uprostřed podzimu a svátek Národního dne, trvajícího od 29. září do 6. října. Zatímco mnoho Číňanů si vychutnává osmidenní přestávku pro cestování a rekreaci, jiní se snaží zajistit bezproblémové cestování turistů.

Patří mezi ně i Kuo Ťien-ťün, elektrikář z elektrárenské společnosti města Sien-ning spadající pod státní společnost Grid Hubei Electric Power Co., Ltd., která se nachází ve středočínské provincii Chu-pej.

V neděli kolem sedmé hodiny ranní si Kuo a jeho kolegové připravili vybavení a zahájili práci na zajištění bezpečného napájení vysokorychlostní železnice.

»V současné době je vrchol prázdninového cestování. Zajištění bezpečnosti napájení železnice umožní všem bezproblémové cestování,« řekl.

Podle statistik se očekává, že během dvanáctidenní cestovní špičky, která trvá od 27. září do 8. října, se v Číně uskuteční 190 milionů cest po železnici.

(Xinhua)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy