Očekávané finále v podání pražských »S«? Nebo se Dynamo a Bohemka vzepřou?

Dva zápasy semifinále MOL Cupu a jedna dohrávka FORTUNA:LIGY. Takový je středeční fotbalový program na tuzemských trávnících. Otázkou číslo jedna bude, zda v semifinále poháru zvládnou pražská »S« roli favorita a podle očekávání postoupí do finále, nebo zda je České Budějovice, resp. ve výborné formě hrající Bohemians 1905 zaskočí.

Sparta přivítá od 18 hodin Jihočechy, které v sezoně dvakrát porazila, aniž by přitom inkasovala gól. Sama ovšem žádné střelecké hody nepředvedla, když vyhrála 2:0 a 1:0. Za vítězstvím půjde tým z Letné, jejž zdobí série osmi ligových výher v řadě, i tentokrát. »Musíte vyhrát, jiné řešení není. Remízou zápas skončit nemůže,« řekl na klubových stránkách asistent trenéra Briana Priskeho Lars Friis. »Oba týmy jsou velmi blízko k tomu se dostat do finále. Takže tak k tomu přistoupí i Budějovice a podle mě to bude těsný zápas. Musíme do toho dát hodně intenzity, jako to děláme vždycky. Je to náš styl hry. Věřím, že přijde znovu hodně lidí,« řekl Friis s poukazem na nedělní ligový duel proti Zbrojovce Brno, kdy do ochozů epet ARENY zavítalo více než 17 tisíc diváků.

Dánský asistent avizoval, že Sparta sáhne ke změnám v sestavě. »Nejdůležitější bude postavit hráče, kteří budou stoprocentně připravení,« řekl Friis.

Dynamo má naopak z víkendové ligy co napravovat. Na hřišti posledního Zlína prohrálo 1:5, ovšem jeden z trenérů Jihočechů Tomáš Zápotočný soudí, že to tým nepoznamená. »Na Letnou se moc těším. Je to pro mě speciální, mám tam pořád nějaké kamarády, takže to bude i maličko osobní. Myslím, že šanci máme,« uvedl Zápotočný, který býval v minulosti oporou obranných řad Sparty.

Vršovické derby se hraje v Edenu od 20.15 hodin. Favoritem je Slavia, která v lize na domácí půdě vyhrála všech 13 dosavadních utkání. Hostující »Klokani« se ale chlubí sérií čtyř zápasů, v nichž vyšli v nejvyšší soutěži jako vítězové, a dokonce v posledních dvou kolech porazili dva týmy z elitní čtyřky (Plzeň a Slovácko) a sami se mezi nejlepší kvarteto dokázali vyšvihnout.

»Lidé mají rádi takové příběhy, kdy outsider porazí favorita, tak třeba ho teď napíšeme i my,« řekl trenér Bohemians Jaroslav Veselý a variantu hrát proti Slavii venku označil jako nejhorší možný scénář semifinálového losu.

Slavia plánuje na zápas velikonoční dekorace ve Fanshopu a trenér Jindřich Trpišovský i postup do finále. »Třikrát jsme to tady ve Slavii zvládli, snad vyhrajeme semifinále i počtvrté,« řekl kouč červenobílých, kteří hráli svůj ligový zápas na rozdíl od Bohemky v sobotu, a tudíž měli o den víc času na regeneraci. »Není to úplně fér, ale jedeme se s tím poprat,« dodal Veselý.

Tak trochu ve stínu obou pohárových duelů, které vysílá v přímém přenosu ČT Sport, se zítra uskuteční i ligová dohrávka mezi Jabloncem a Slováckem. Duel 23. kola se v původním termínu 12. března nekonal kvůli nezpůsobilému terénu po hustém sněžení. Domácím půjde o přiblížení se elitní šestce, hosté zase v případě výhry dotáhnou na čtvrtém místě Bohemku, na jejíž půdě v neděli prohráli 0:1. Výkop na Střelnici je naplánován na 17 hodin.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy