Plzeň jede do Zlína, Slavii čeká derby v »Ďolíčku«

Fotbalisté Plzně se v sobotním utkání 14. kola první ligy představí ve Zlíně. Obhájci titulu budou hájit čtyřbodový náskok v čele tabulky a pozici jediného neporaženého týmu v této sezoně nejvyšší soutěže. Druhá Slavia v neděli nastoupí k vršovickému derby na stadionu pátých Bohemians 1905. Čtvrtý Hradec Králové v sobotu v mladoboleslavském azylu vyzve východočeského rivala a poslední celek tabulky Pardubice.

O víkendu se netradičně odehraje jen sedm zápasů kola. Původně nedělní utkání mezi Spartou a Slováckem bylo odloženo, protože mužstvo z Uherského Hradiště dnes dohrávalo duel Evropské konferenční ligy proti Kolínu nad Rýnem. Zápas byl ve čtvrtek přerušen kvůli husté mlze.

Plzeňští, kteří mají v neúplné tabulce k dobru jedno utkání, neprohráli v lize už 34 zápasů po sobě. Západočeši se znovu pokusí úspěšně přepnout na nejvyšší soutěž po pohárové porážce, ve středu utrpěli debakl 0:4 v Miláně s Interem ve skupině Ligy mistrů. Z Itálie odletěli do Brna, odkud se přesunou do Zlína. Marodku Viktorie rozšířil stoper Mohamed Tijani, křídelníka Jhona Mosqueru zase po minulém kole vyřadil trest za žluté karty.

»Zlín má spoustu šikovných hráčů, vepředu nepříjemnou trojici Silný, Jawo, Dramé. Všechno rychlí hráči, musíme je pohlídat. Nepříjemné jsou i zlínské standardky. Pokud to zvládneme do defenzivy, jsem přesvědčený o tom, že jsme schopni ve Zlíně vyhrát,« řekl plzeňský asistent trenéra Pavel Horváth.

Trpišovský: Liga bude dlouhá!

Slávisté se po nedávné sérii tří soutěžních porážek zvedli a čtyřikrát po sobě vyhráli. Po suverénním triumfu 4:0 v derby nad Spartou zvítězili ve čtvrtečním duelu Konferenční ligy na půdě kosovského Ballkani 1:0 a udrželi naději na postup ze skupiny. Bohemians v této ligové sezoně doma ještě nevyhráli.

»Tabulku zatím skoro nesleduji. V Plzni jsme velký zápas nezvládli, minule doma ano. Liga bude ještě dlouhá. Ale bylo pro nás důležité to zvládnout, abychom si znovu vytvořili nějaký rozdíl oproti Spartě,« uvedl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Výsledková krize, nikoli herní

Zatímco Hradec zvítězil ve třech ligových zápasech po sobě a je jen o skóre za třetí Spartou, Pardubice prohrály 11 z 13 kol. »Nemyslím si, že hrozí, že bychom Pardubice podcenili. Je to takový zápas strašák. Soupeř je sice jen na šesti bodech, ale my dobře víme, že má pouze výsledkovou krizi, nikoliv tu herní,« upozornil asistent královéhradeckého trenéra Stanislav Hejkal.

Jabloneckého kouče Davida Horejše v sobotu čeká speciální zápas proti Českým Budějovicím, kde strávil celou předchozí trenérskou i hráčskou kariéru. Severočechům po třech ligových porážkách za sebou patří 13. místo, jedenácté Dynamo v sezoně nejvyšší soutěže venku získalo 13 z celkových 15 bodů.

Dvanáctá Ostrava v sobotu přivítá devátou Mladou Boleslav. V nedělním souboji sousedů v tabulce bude brněnský nováček hostit sedmý Liberec a ve stejný den čtrnácté Teplice doma změří síly s šestou Olomoucí.

Náhradní termín na Letné

Duel mezi Spartou Praha a Slováckem se bude hrát v náhradním termínu ve středu 9. listopadu od 19.30. Utkání se odehraje ve stejný den jako jiný odložený zápas mezi Plzní a Brnem. Duel 4. kola se na konci srpna neuskutečnil kvůli účasti obhájce titulu v závěrečném předkole Ligy mistrů. Viktoria by tehdy rovněž neměla na odpočinek aspoň tři dny. Vzhledem k začátku odloženého utkání Sparty se Slováckem se posunul výkop duelu v Plzni, a to z 18.00 na 17.00.

Zatímco v české lize je minimální doba mezi zápasy tři dny, v německé nejvyšší soutěži umožňují pravidla nastoupit po 48 hodinách. Kolín nad Rýnem neuspěl s žádostí o přeložení utkání s Hoffenheimem a v neděli od 19.30 se představí v bundeslize.

Program 14. kola první fotbalové ligy:

Sobota 29. října:

15.00 Hradec Králové – Pardubice, Jablonec – České Budějovice, Ostrava – Mladá Boleslav,

18.00 Zlín – Plzeň.

Neděle 30. října:

15.00 Brno – Liberec, Teplice – Olomouc, Bohemians Praha 1905 – Slavia Praha,

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy