Pražská »S« v rolích velkých favoritů. Přidají i třetí vítězství?

Fotbalisté Sparty a Slavie se ve víkendovém třetím kole první ligy pokusí udržet stoprocentní úspěšnost v sezoně. Obhájci titulu v sobotu na Letné přivítají Pardubice, slávisté o den později budou plnit roli velkého favorita proti Zlínu. Hradec Králové otevře nový domácí stadion sobotním utkáním s Českými Budějovicemi. Plzeň po vydřeném postupu přes kosovskou Dritu v kvalifikaci Evropské konferenční ligy v neděli vyzve Ostravu.

Sparta se po úvodní výhře 2:0 nad Olomoucí minule ve Zlíně trápila, ale díky gólu z penalty zvítězila 1:0. Pražané v nejvyšší soutěži s Pardubicemi neprohráli a naplno bodovali v pěti z šesti zápasů. Svěřenci kouče Briana Priskeho by se rádi vítězně naladili na úterní úvodní duel 3. předkola Ligy mistrů v Kodani.

»Pardubice v lize ještě neskórovaly, jednoduše jim chyběla trocha štěstí a kvalita ve finální fázi. Naše obranná fáze je zatím v této sezoně velmi kvalitní, minulý zápas ve Zlíně nám vyhrála právě obrana. Na ofenzivě pracujeme každý den, není to naše noční můra, ale musíme se zaměřit na způsob, jakým si šance vytváříme a jak z nich vytěžit ještě víc,« řekl sparťanský asistent trenéra Lars Friis.

Trpišovský soka chválil

Slavia v prvním kole doma zdolala Hradec Králové 2:0 a poté zvítězila v Českých Budějovicích 3:1. Další výhru mohou svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského přidat proti Zlínu, který v nejvyšší soutěži porazili osmkrát po sobě.

»Úvodní kolo Zlínu nevyšlo herně ani výsledkově (porážka 1:4 v Karviné), na druhé se silným týmem se dobře nachystal. Dobře do utkání vstoupili, dali gól, který jim nebyl uznán, trefili břevno. Hráli s velkým nasazením a zápas jim sedl. Předvedli diametrálně odlišný výkon od prvního utkání. Byl to výborný výkon, měli minimálně na bod,« mínil Trpišovský.

V Hradci Králové se v týdnu stihla na druhý pokus zkolaudovat nová aréna a mužstvo »Votroků« se po dvouletém azylu v Mladé Boleslavi představí doma. »Samozřejmě se všichni těšíme. Zároveň sami nevíme, do čeho jdeme, protože jsme na stadionu ještě nehráli, takže to pro nás bude novum,« řekl Stanislav Hejkal, asistent trenéra Jozefa Webera, který ještě v minulém ročníku vedl České Budějovice. Dynamo v této sezoně ještě nebodovalo a v lize neporazilo Hradec pětkrát po sobě.

Odpíchnutí od Drity?

Plzeňští v dramatické čtvrteční odvetě 2. předkola Konferenční ligy na hřišti Drity zvítězili 2:1 a v součtu s domácí remízou 0:0 postoupili. Západočeši ve čtvrtém soutěžním duelu sezony pod staronovým koučem Miroslavem Koubkem poprvé zvítězili. V lize zatím prohráli v Teplicích 0:1 a remizovali s Hradcem 1:1.

»Jednoznačně se od Drity dá odpíchnout. Na druhou stranu to, že jsme vyhráli evropský dvojzápas s Dritou, neznamená, že všechno půjde samo. Chceme navázat na pozitivní čtvrteční výsledek. Baník potvrzoval možná ne výsledky, ale určitě hrou, že má velkou kvalitu,« uvedl plzeňský asistent Marek Bakoš.

Svědík se vrací po nemoci

Liberec se v neděli doma utká s Bohemians 1905. »Klokani« se pokusí vzpamatovat ze čtvrteční domácí porážky 2:4 s norským favoritem Bodö/Glimt a vyřazení z Konferenční ligy. Vedle Sparty a Slavie dokázaly vyhrát obě kola už pouze Teplice, které v neděli budou hostit Jablonec. Ten pod novým trenérem Radoslavem Látalem v sezoně získal jediný bod.

V sobotu ještě karvinský nováček na svém stadionu vyzve Mladou Boleslav s cílem porazit soupeře v lize po osmi zápasech. Slovácko ve stejný den přivítá Olomouc. K týmu z Uherského Hradiště se podle informací ČTK vrátí po nemoci trenér Martin Svědík, který se tak posadí na lavičku poprvé v sezoně. Svědík v minulosti za Hanáky krátce hrával.

* * *

Program 3. kola

Sobota:

15.00 Sparta – Pardubice, Karviná – Mladá Boleslav, Slovácko – Olomouc

18.00 Hradec Králové – České Budějovice, Liberec – Bohemians 1905

Neděle:

15.00 Plzeň – Ostrava, Teplice – Jablonec,

18.00 Slavia – Zlín,

(koz, čtk)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy