Ševčíka neúčast na »malém Euru« mrzí. Zato se těší na Krejčího

První letní posila fotbalistů mistrovské Sparty Michal Ševčík přiznal, že ho neúčast na mistrovství Evropy do 21 let mrzí. Věří ale, že se mu to povede za dva roky. Těší ho, že v pražském celku bude působit po boku Ladislava Krejčího mladšího, s nímž se zná z Brna.

Ševčík se nevešel trenérovi »Lvíčat« Janu Suchopárkovi do nominace. »Koho by to nemrzelo? Nebyl jsem úplně rád, byl jsem naštvaný. Naštěstí příležitost ještě je za dva roky. Byl jsem zklamaný, ale beru to tak, jak to je. Aspoň budu od začátku ve Spartě,« řekl Ševčík po prvním tréninku Pražanů v letní přípravě.

Přestup z Brna, s nímž sestoupil do druhé ligy, do Sparty si užívá. »Je to trochu splněný sen. Tři roky zpátky jsem šel na hostování do Jihlavy. Nebylo to úplně nejlepší období. Uběhly tři roky a jsem ve Spartě,« uvedl dvacetiletý záložník.

Nechtěl příliš komentovat výrok nyní už bývalého trenéra Brna Martina Haška, který po pádu Zbrojovky o patro níž prohlásil, že Ševčík není na přesun do velkého klubu připravený. »On potom změní názor. Nemluvil jsem s ním o tom a ani nebudu,« poznamenal Ševčík.

Ve Spartě působí jako kapitán jiný někdejší hráč Brna Krejčí. »Hlavně je to pro mě spojka, že kdyby se něco dělo, mám tu parťáka z Brna. Hned jak jsem přestoupil, psal mi, že kdyby něco, můžu se na něj obrátit. Známe se už z Brna nějakých pět let,« řekl autor devíti ligových tref v minulé sezoně.

V květnu úspěšně odmaturoval. »Dalo se to zvládnout. Přesně v den zápasu v Teplicích jsem maturoval. Týden předtím jsem na tréninku spadl na rameno, tak jsem měl volno a využil jsem to na učení. Do toho jsem chodil na tréninky, ale nebyly dvoufázové. Odmaturoval jsem ze všech předmětů. Nejtěžší byla čeština, knížky úplně nebyly ono. Naštěstí jsem to zvládl a pak z maturity rovnou taxíkem do Teplic,« řekl Ševčík.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy