Siniaková v Nan-čchangu otočila dramatický duel s Bouzkovou a má pátý titul

Kateřina Siniaková vyhrála turnaj v čínském Nan-čchangu. V nervydrásajícím finále porazila třetí nasazená krajanku Marii Bouzkovou ve třech setech 1:6, 7:6 a 7:6. Siniaková si tak vynahradila finálovou porážku z Hongkongu z minulého týdne a získala pátou trofej ve dvouhře. Bouzková si o titul zahrála popáté. Předtím uspěla pouze loni v Praze.

Bylo to neuvěřitelné finále, plné emocí, v němž si museli příznivci bílého sportu doslova »chrochtat blahem«. A přitom to nevypadalo na to, že půjde o nervák hodný dramat Williama Shakespeara. Bouzková vyhrála první set 6:1 a hned zkraje toho druhého vzala soupeřce její podání. Za stavu 5:3 při servisu Siniakové si připravila mečbol, avšak nevyužila ho. A pak se hráčky přetahovaly doslova o každý míč. Bouzková přišla o svůj servis a za stavu 5:6 podávala, aby si vynutila alespoň zkrácenou hru. Tento gem trval neuvěřitelných 16 minut, kdy se obě hráčky přetahovaly na téma shod a výhod. Nakonec se skutečně šlo do tie-breaku a v něm tahala za delší konec Siniaková. Nakonec si vynutila třetí set, ovšem dohromady v tom druhém nevyužila sedm setbolů! Až ten osmý byl proměněn.

Do rozhodující sady vstoupila lépe Bouzková. Vedla 3:1 a 40:0 při svém podání, přesto soupeřce dovolila break. Siniaková ztratila podání v osmé hře, ale následně dokázala utéci ze dvou mečbolů a udělat re-break. Drama sotva mohlo mít lepší vyvrcholení! I zde došlo k tie-breaku a opět byla úspěšnější Siniaková, tentokrát 7:4.

Sedmadvacetiletá hráčka z Hradce Králové zdolala o dva roky mladší krajanku za tři hodiny a 33 minut. Získala druhý triumf v sezoně po červencovém úspěchu v Bad Homburgu.

České tenistky se o titul na turnaji WTA utkaly po jedenácté v historii. Naposledy k tomu došlo předloni v Praze, kde Barbora Krejčíková porazila Terezu Martincovou.

(koz, zmk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy