CMG zahajuje filmový a televizní koprodukční projekt na oslavu 60. výročí navázání diplomatických vztahů mezi Čínou a Francií

V zájmu realizace konsensu, jehož dosáhli prezident Si Ťin-pching a francouzský prezident Emmanuel Macron během setkání hlav států, uspořádala Čínská mediální skupina China Media Group (CMG) 24. října místního času slavnostní ceremoniál k zahájení projektu Společně pro budoucnost – filmové a televizní koprodukční projekty k 60. výročí navázání čínsko-francouzských diplomatických vztahů. Na slavnostním ceremoniálu byla oficiálně zahájena řada filmových a televizních koprodukčních projektů mezi CMG a hlavními francouzskými médii a institucemi.

Náměstek ministra Ústředního oddělení propagandy a ředitel CMG Šen Chaj-siung uvedl, že v uplynulých 59 letech se mezi Čínou a Francií nadále prohlubovala přátelská spolupráce v mnoha oblastech, včetně hospodářství, politiky a kultury. V dubnu letošního roku jednal prezident Si Ťin-pching s prezidentem Emmanuelem Macronem, což přineslo nové jasné vyhlídky pro čínsko-francouzské vztahy v nové éře. Během let, kdy se obyvatelé Číny a Francie vzájemně poznávali, hrála média vždy důležitou roli v posilování přátelství, podpoře výměn a zaznamenávání doby. V posledních dnech CMG postupně navázala řadu spoluprací s Pařížským olympijským organizačním výborem, francouzským Ministerstvem kultury, francouzskou tenisovou asociací, francouzskou profesionální fotbalovou ligou atd. Dnes CMG společně s France National Television Group a mnoha dalšími médii a institucemi zahájila řadu filmových a televizních koprodukčních projektů, které divákům v plné míře ukazují dojemné scény čínsko-francouzských vztahů, které jsou stabilní a dalekosáhlé i navzdory změnám. V mezinárodní situaci a v situaci, kdy čínskou a francouzskou civilizaci od sebe dělí hory a moře, urazily tisíce mil, aby se navzájem přiblížily, a doufají, že série vysoce kvalitních mistrovských děl může mezi těmito dvěma národy vybudovat pevnější most poznání a porozumění. 

Šen Chaj-siung uvedl, že rok 2024 bude důležitým rokem v historii vztahů mezi oběma zeměmi. CMG je ochotna využít 60. výročí navázání diplomatických vztahů mezi Čínou a Francií a pařížské olympiády jako příležitost k dalšímu posílení spolupráce s francouzskými mediálními organizacemi v oblastech, jako je koprodukce a vysílání, výměna zpráv, vysílání olympijských her a kulturní výměny, aby se v nové éře vytvořily další skvělé momenty pro prohloubení přátelství mezi oběma zeměmi a aby se nově a více přispělo ke stabilitě a pokroku vztahů mezi Čínou a Francií.

Prezident TV5MONDE Yves Bigot řekl, že TV5MONDE udržuje se společností CMG přátelské a kooperativní vztahy již více než 10 let. Obě strany využívají audiovizuální tvorbu jako médium k podněcování inspirace a kreativity, společně prezentují audiovizuální díla a pořádají akce v oblasti ochrany životního prostředí, humanistických a uměleckých výměn a lidové kuchyně a kultury, které vytvořily most pro vzájemné porozumění obyvatel Francie a Číny a sblížily obyvatele obou zemí.

Na akci CMG podepsala prohlášení o záměru spolupracovat s francouzskou TV5MONDE na sérii speciálních krátkých filmů Svědci 60 let historie. Film je časosběrným vyprávěním příběhu čínsko-francouzských vztahů, které obstály ve zkoušce 60 let mezinárodních vzestupů a pádů, odolávaly větru a vlnám a dosahovaly stabilního a dlouhodobého pokroku na správném kanálu.

(pr)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy