Polidar a Štetina. Dva přebyteční sparťané našli působiště pro příští sezonu

Fotbalisté Jablonce pod vedením nového trenéra Davida Horejše začali letní přípravu na novou sezonu i s univerzálem Matějem Polidarem. Dvaadvacetiletý krajní bek či záložník zamířil do severočeského prvoligového klubu na roční hostování z pražské Sparty.

»Trenér Horejš o mě velice stál, vážím si toho a proto jsem si vybral cestu do Jablonce. Chtěl jsem jít hned od začátku přípravy, člověk se pak cítí líp, když jsou tu další noví hráči a nepřijde sem týden před ligou po přípravě,« uvedl pro jablonecký web Polidar.

V nejvyšší soutěži debutoval v dresu Příbrami, odkud přestoupil do Sparty. V uplynulém ročníku zasáhl do deseti ligových zápasů, v nichž dal jeden gól, a nepatřil do obvyklé základní sestavy Letenských. V průběhu sezony ho přibrzdilo zranění. Celkem má v nejvyšší soutěži na kontě 64 utkání a šest branek.

Také další sparťan, který by v základní sestavě letenského týmu zřejmě jen stěží hledal místo, má jasno o příštím angažmá. Slovenský obránce Lukáš Štetina, kterému dokonce v historicky nejúspěšnějším tuzemském klubu vypršela smlouva, posílil Trnavu. Třicetiletý stoper se ve Spartaku pokusí nahradit Martina Škrtela, který po minulé sezoně ukončil profesionální kariéru.

Štetina do Sparty přestoupil v létě 2017 z jiného pražského klubu Dukly. Na Letné se však dlouhodobě neprosadil do základní sestavy, jarní část minulého ročníku strávil na hostování v Liberci. V české nejvyšší soutěži celkem odehrál 194 utkání a vstřelil devět gólů.

»Po deseti letech v Česku jsem se chtěl upsat ambicióznímu mužstvu a Trnava je tím správným klubem,« řekl Štetina pro web Trnavy, kde po Škrtelovi převezme roli nejzkušenějšího stopera. »V Liberci jsem taky měl okolo sebe mladé kluky. Mám s tím zkušenosti a těším se na to,« dodal odchovanec Nitry.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy