Zlín ovládl moravské derby, Pardubice jsou blízko záchraně

AKTUALIZOVÁNO

Fotbalisté Zlína v úvodním utkání baráže o účast v nejvyšší soutěži doma porazili Vyškov 1:0 a přiblížili se záchraně. Jedinou branku vstřelil v 64. minutě střídající Youba Dramé. Patnáctý tým první ligy neprohrál počtvrté za sebou, naopak druhé mužstvo druhé ligy utrpělo porážku po sedmi zápasech.

Vyškov nastoupil podle očekávání s šesti africkými hráči a od prvních minut čelil náporu domácích. V sedmé minutě po Hrubého kolmici přestřelil z deseti metrů Slončík.

Zlín si výhru pohlídal a částečně tak soupeři oplatil podzimní domácí porážku 0:1 z osmifinále poháru. »Ševci« na svém stadionu neprohráli počtvrté za sebou. »Když se podíváte na sestavu soupeře, rozhodně to není tým pro druhou ligu. Pár hráčů bych si, kdyby to šlo, rád vzal do kádru,« vyslovil soupeři pochvalu kouč Zlína Pavel Vrba. »Výsledek je dobrý, ale odveta nebude snadná,« dodal bývalý kouč Sparty, Plzně či Ostravy. »Jsme v poločase, doma chceme co nejdřív smazat jednogólové manko a pak se začne znovu,« doplnil kouč Vyškova Jan Kameník, který v minulosti vedl Zlín.

Jednou nohou jsou zachráněni fotbalisté Pardubic, kteří v druhém dnešním utkání zvítězili v Příbrami 2:0. Čtrnáctý tým prvoligové tabulky rozhodl o výhře na začátku druhé půle, kdy se trefili Vojtěch Sychra a z penalty Dominik Janošek. Domácí v úvodním dějství dvakrát trefili tyč. Východočeši si připsali čtvrté vítězství z posledních pěti zápasů, naopak třetí celek druhé nejvyšší soutěže utrpěl porážku po pěti duelech. Odveta se odehraje v neděli v Pardubicích, stejný termín má i druhá odveta, která se hraje v Drnovicích.

»Je to asi kruté, ale nic nevzdáváme. Sice se v Pardubicích nepovedlo o dva góly vyhrát lepším týmům, ale kdyby se nám povedlo vstřelit vedoucí gól, určitě to pak bude dramatické,« řekl Roman Bednář, příbramský asistent. »Doma určitě budeme hrát na výhru, ale nic ještě hotové není. Jsme rádi, ale zůstáváme pokorní,« připojil trenér Východočechů Radoslav Kováč.

* * *

Trinity Zlín – MFK Vyškov 1:0 (0:0)

Branka: 64. Dramé. Rozhodčí: Černý – Caletka, Hrabovský – Zelinka (video). ŽK: Cedidla, Kolář, Čanturišvili, Hrubý, Procházka – Vintr, Alégué. Diváci: 5441.

Zlín: Dostál – Cedidla, Simerský, Didiba, Reiter – Janetzký (81. Kovinič), Hrubý – Vukadinovič (55. Čanturišvili), Slončík (55. Kolář), Fantiš – Balaj (55. Dramé). Trenér: Vrba.

Vyškov: Kinský – Němeček, Srubek, Musa, Souaré (84. Ilko) – Štěpánek (76. Dweh), Lahodný – Kanakimana (84. Klesa), Mafwenta (57. Vintr), Alégué – Bayo (84. Lacík). Trenér: Kameník.

Viagem Příbram – FK Pardubice 0:2 (0:0)

Branky: 49. Sychra, 62. Janošek z pen. Rozhodčí: Berka – Nádvorník, Hájek – Orel (video). ŽK: Jahič, Wágner – Hlavatý, Darmovzal. Diváci: 3500.

Příbram: Melichar – Jahič, Sakala, Fišl – Vokřínek (71. Čejka), Petrák (67. Šimáček), Švestka, Dudl (82. Anih) – Zeronik (82. Antwi), Šajch (71. Langhamer) – Wágner. Trenér: Krejčí.

Pardubice: Markovič – Icha (46. Tischler), Hranáč, Vlček, Chlumecký – Darmovzal (67. Helešic) – Sychra (84. Huf), Hlavatý, Janošek, Pikul (67. Krobot) – Černý (67. Vacek). Trenér: Kováč.

(koz)

FOTO – fctrinityzlin.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy